Galatasaray'ın 6 maçlık serisini Fatih Karagümrük bozdu

Süper Lig'in 13. haftasının açılış maçında Fatih Karagümrük ile Galatasaray, 36 yıl sonra karşı karşıya geldi. Son 6 maçında 16 puan toplayarak müthiş bir form grafiği yakalayan Sarı-Kırmızılılar, 7 eksikle maça çıkan rakibine 90+12'de yediği golle mağlup oldu. Karagümrük'e 3 puanı getiren isim Mevlüt Erdinç oldu. Fatih Terim, 70'te kırmızı kart gördü.

Süper Lig'in 13. haftası, Esenyurt Necmettin Kadıoğlu Stadı'nda açıldı. Zirve mücadelesi veren Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden Fatih Karagümrük tarihi bir galibiyet elde etti.

6 maçlık yenilmezlik serisiyle deplasmana gelen Sarı-Kırmızılılar, 46'da Alassane Ndao'nun golüyle 1-0 geriye düştü. 90+6'da Mbaye Diagne'nin penaltı golü skoru eşitledi. Son sözü Mevlüt Erdinç 90+12'de söyledi. 

Karagümrük bu sezon evinde hiç kaybetmemişti. Bu sonuçla puanını 20'ye yükselten Kırmızı-Siyahlılar, 24. haftada Göztepe'ye konuk olacak.

23 puanda kalan ve zirve yarışında yara alan Cim Bom ise Göztepe'yi hafta içi Seyrantepe'de ağırlayacak.

İstanbul'un iki köklü kulübünü 36 yıl sonra karşı karşıya getiren maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu. İki takım maça şu 11'lerle çıktı:

FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano, Fatih, Roco, Balkovec, Alparslan, Koray, Biglia, Ramazan, Ndao, Aatif, Sobiech

GALATASARAY: Okan, Linnes, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Feghouli, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Oğulcan, Diagne

 36 yıl önceki randevuda Fatih Terim futbolcu olarak sahadaydı. 

Galatasaray'ın 6 maçlık serisini Fatih Karagümrük bozdu

DİAGNE PENALTIYI ALDI...

Galatasaray'ın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, yüksek form grafiğiyle son haftaların dikkat çeken ismi oldu. Radamel Falcao'nun yokluğunda 11'e yerleşen ve takımın gol yükünü çeken Diagne son 3 haftada 5 gol attı ancak bu maçta hiçbir varlık gösteremedi. Ancak 90+5'te penaltı alarak takımına 1 puanı getiren isim oldu.

Fatih Karagümrük ile Galatasaray, lig tarihinde 13. kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 12 maçın 9'unu Sarı-Kırmızılılar kazandı. Karagümrük rakibini 1 kez yenebildi. İki takım arasında 29 Ocak 1984 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan son mücadeleyi Galatasaray, 3-2'lik skorla kazanmıştı. Karagümrük tek galibiyetini ise 27 Mart 1960'taki maçta 1-0'lık skorla almıştı.

Galatasaray'ın 6 maçlık serisini Fatih Karagümrük bozdu - Resim : 2

Dk. 13 Karagümrük duran topla etkili oldu. Lucas Biglia'nın gelişine volesini Okan Kocuk nefis çıkardı; korner.

Dk. 14 GOL İPTAL! Köşe vuruşu sonrası kale önünde oluşan karambolde Koray Altınay topu ağlara gönderdi ve Fatih KAragümrük 1-0 öne geçti. Ancak VAR odasından Zorbay Küçük'ün ofsayt uyarısıyla gol iptal edildi.

Dk. 46 GOL! Fatih Karagümrük 2. yarıya golle başladı. Başlama vuruşundan 15. saniye sonra gol geldi. Alparslan Erdem'in soldan ortasında bomboş durumda dokunan Alassane Ndao, takımını 1-0 öne geçirdi. Senegalli orta saha bu sezon ligde 4. golünü attı.

Dk. 49 KAÇTI! Galatasaray beraberlik golüne çok yaklaştı. Oğulcan Çağlayan topu sağdan getirip ceza sahasındaki Sofiane Feghouli'yle buluşturdu. Cezayirli yıldız uygun durumdaydı ama vuruşu istediği gibi olmadı. Karagümrük kalesi büyük tehlike atlattı.

FATİH TERİM ÇOK GERGİN

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın 4. hakemiyle 2. kez karşı karşıya geldi.  İlk yarıda Karagümrük atağı golün ofsayt olduğunu dile getiren Terim, '2 oldu, ofsaytı kaldırmıyorsun. Hocam yeter artık' dedi. İkinci yarıda da sinirlenen tecrübeli çalıştırıcı, 4. hakem Çağdaş Altay'la bir süre tartıştıktan sonra güçlükle sakinleşebildi. Terim'in kulübe de oyuncularına da bağırdığı gözlendi.

Dk. 64 ÜÇ DEĞİŞİKLİK BİRDEN Oyundan memnun olmayan Fatih Terim 3 oyuncu birden değiştirdi. Saracchi, Emre Akbaba ve Oğulcan Çağlayan çıktı; Ömer Bayram, Arda Turan ve Younes Belhanda oyunda...

Dk. 70 KIRMIZI KART! Galatasaray atağında Martin Linnes ceza sahası çizgisine yakın bir noktada yerde kaldı. Maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, "devam" dedi. Galatasaraylı futbolcular başta Arda Turan olmak üzere hakeme yoğun itirazlarda bulundu. VAR'dan hakemin kulağına "pozisyon temiz, doğru karar" bilgisi geldi. Arda Turan itirazlarını yükseltince sarı kartı gördü. Bu arada kenarda çok sinirlenen Fatih Terim de "Sen nasıl hakemsin be!" diye bağırdı. Öğretmenoğlu, Terim'e kırmızı kart gösterdi.

Galatasaray'ın 6 maçlık serisini Fatih Karagümrük bozdu - Resim : 3

Dk. 89 OLMADI! Feghouli sıfıra inip içeri çevirdi, ön direkte Diagne ayak koydu ama savunma son anda golü önledi. Beraberlik golü kaçtı.

Dk. 90+6 GOL! Mbaye Diagne ceza sahası içinde bileğine müdahaleyi alır almaz kendini yere attı, hakem penaltı dedi. Topun başına geçen Senegalli, skoru eşitledi ve 6 gole ulaştı: 1-1. 

Dk. 90+10 KIRMIZI! Karagümrük'ün Şilili stoperi Enzo Roco, kırmızı kart gördü.

Dk. 90+12 GOL! Karagümrük kontratakla golü buldu. Mevlüt Erdinç, tarihi maçta tarihi bir gol attı ve takımını 3 puana taşıdı.

MARCAO DA KIZARDI Maçın bitiş düdüğünün ardından hakeme itiraz eden Galatasaray'ın Brezilyalı stoper Marcao kırmızı kart gördü.

Galatasaray'ın 6 maçlık serisini Fatih Karagümrük bozdu ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim fatih karagümrük Şenol Can Alassane Ndao
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.