Fatih, Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu doğal gaz müjdesi ile ilgili sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Karadeniz'de bulunan Sakarya Gaz Sahası’nda yapılan ilk tespit kuyusu Türkali-1’de çalışmaların sona erdiği bildirildi.

Türkiye, tüm engelleme çabalarına rağmen enerji alanındaki keşiflerine son sürat devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfi ile ilgili heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) güzel haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

ÇALIŞMALAR BAŞARIYLA TAMAMLANDI

TPAO, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Sakarya Gaz Sahası’nda yapılan sondajlarda ilk derin deniz tespit kuyusu olan Türkali-1’de çalışmaların başarıyla tamamlandığını bildirdi.

77 GÜNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan paylaşımda, 2 bin 118 metre su derinliği, 3 bin 920 metre varılan en son derinlik ile bir ilki gerçekleştiren Fatih Sondaj Gemisi'nin çalışmalarını 77 günde tamamladığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Karadeniz'de dev bir doğal gaz rezervi keşfi gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında doğal gaz keşfinin miktarını açıklamıştı.

405 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin açıklanmasının ardından sondaj ve karaya getirme çalışmalarına başlanmıştı.

Çıkarılan doğal gaz, Filyos’a ulaştırılıp ulusal hatta bağlanacak.

 

 

Fatih, Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirdi ile ilgili etiketler Karadeniz doğal gaz Fatih sondaj gemisi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.