Fatih Gürsul kimdir?

FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul'a 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 7'si tutuklu 11 sanıklı davada karar çıktı. Peki, Fatih Gürsul kimdir? Neden tutuklandı? FETÖ ile bağlantısı ne? Detaylar haberimizde...

Fatih Gürsul kimdir? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 7'si tutuklu 11 sanıklı davada karar çıktı.FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul'a 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. DHA'nın haberine göre, sanık Fatih Gürsul, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, aralarında Doç. Dr. Fatih Gürsul'un da bulunduğu 7 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Peki, Fatih Gürsul kimdir? Neden tutuklandı? FETÖ ile bağlantısı ne? Detaylar haberimizde...

fatih_gursul

FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesi'ndeki (İÜ) akademik yapılanmasına ilişkin davada tutuklu yargılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, verilen aranın ardından davaya ilişkin karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, Gürsul'un da aralarında yer aldığı 7 tutuklu, 2 tutuksuz sanıkla ilgili hükmünü okudu. Buna göre Gürsul'un, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

FATİH GÜRSUL KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatih Gürsul, 2000-2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı.

Leadership, Research & Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı olan Doç. Dr. Gürsul, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşu ile özellikle zihinsel engelliler ile ilgili projeler gerçekleştirdi.

26. Dönem Elazığ Milletvekili 1. sıra adayı olmadan önce Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden University of California San Diego'da araştırmacı bilim adamı olarak görev yapan Gürsul, 2010 yılında ABD Florida State University tarafından, 900 bilim adamı arasından, en iyi makale ödülü olan "The Best Paper Award" ödülüne layık görülmüştü.

3 yıldır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan Doç. Dr. Gürsul evli, Nehir Lale ve Deniz Nazım adında iki çocuğu bulunuyor.

FETÖ NEDİR?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini milletin meydanlara inip bastırması ile darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Peki Terörist Fetullah Gülen kimdir? Silahlı terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in emekli maaşı kesildi mi? soruları da merak edilen sorular arasında yer alıyor.
İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi başlatılan FETÖ'cü darbe girişimi halk tarafından başarıyla püskürtüldü. Örgütün elebaşı Fethullah Gülen'in darbe girişiminden saatler önce skandal bir tweet attığı görüldü. Terörist başı Gülen'in 'onaylı' Twitter hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı. 15 Temmuz tarihinde saat 9'da paylaştığı tweet ile FETÖ'cü teröristlere adeta darbe talimatı veren Gülen, 'Hizmet insanı' başlığıyla FETÖ'cülere seslendi.
Söz konusu mesajda, "Müesseseleri yıkıp planları bozulduğu ve birliği dağılıp kuvvetleri tarumar olduğunda fevkalade inançlı ve ümitli; yeniden kanatlanıp zirvelerde pervaz ettiği zaman da mütevazi ve müsamahalı olmalıdır" ifadelerini duyurdu.

Fatih Gürsul kimdir? ile ilgili etiketler FETÖ fatih gürsul kimdir neden tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.