Fatih Erbakan'dan 'asgari ücret' teklifi

Asgari ücreti belirleme toplantıları devam ederken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan, ücretin vatandaşının gelir seviyesi ve yaşam standartlarıyla ölçülmesi gerektiğini söyleyerek, en az 3500 TL olması gerektiğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklama 2021 yılında geçerli olmak üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden asgari ücret konusuna değindi.

Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak asgari ücrete en az %50 zam yapılması ve asgari ücretin net en az 3500 TL seviyesine getirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.

"ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAYARAK İŞVERENİN YÜKÜ DE HAFİFLETİLEBİLİR"

Parti programlarında da iktidar olmaları durumunda ilk icraatlerinin işçi-memur-emekli maaşlarına %50 oranında zam yapmak olacağını belirten Erbakan; 'Efendim asgari ücret belirlenirken hem işçiyi hem işvereni düşünmek lazım, bu kadar artış işvereni olumsuz etkiler'. Bu söyleme de katılmadığımızı ifade ederek bu noktada Devlet devletliğini gösterecek, pek çok gelişmiş ülkede olduğu gibi asgari ücretten vergi almayacak, böylece işçinin yüzü güldürülürken işverenin yükü de artmamış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan'dan 'asgari ücret' teklifi ile ilgili etiketler Yeniden Refah Partisi asgari ücret Fatih Erbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.