Fatih Arda İpcioğlu'dan Pekin 2022'de bir tarihi performans daha

Kayakla Atlama milli sporcusu Fatih Arda İpcioğlu, Pekin 2022'de 74.5 metrelik atlayış ve 52.8 puanla elemeleri geçerek büyük bir başarıya daha imza attı. Fatih Arda olimpiyatlarda final turuna kalma başarısı gösteren ilk sporcumuz olarak tarihe adını yazdırdı.

2018'de olimpiyata katılan ilk Türk kayakla atlamacı olan Fatih Arda İpcioğlu, ikinci kez katıldığı Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'nda bu kez elemeyi geçerek Final 1. turuna kaldı.

İpcioğlu, yarın TSİ 14.00'te Final 1. tur atlayışını yapacak.

Yarışları yerinde takip eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Fatih Arda İpcioğlu'nu tebrik etti. Finalde sporcumuza başarılar dileyen Ali Oto, "Fatih Arda bizi bir kez daha gururlandırdı. Dünyanın en iyi sporcuları arasında yerini aldı. Kendisini tebrik ediyor finallerde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Fatih Arda İpcioğlu'dan Pekin 2022'de bir tarihi performans daha

ERZURUMLU İZCİLERDEN HEMŞEHRİLERİ FURKAN'A BAYRAKLI DESTEK

Pekin'de yapılan '2022 Kış Olimpiyatları'nda 'kayakla atlama' branşında Erzurumlu Fatih Arda İpçioğlu'nun 36'ncı olarak bir üst tura yükselmesinin ardından saat 15.00 sıralarında da 'Kısa kulvar sürat pateni' branşında Türkiye'yi temsil eden Furkan Akar, buz pistine çıktı.

Türk sporu adına ilki başaran Furkan Akar'ı desteklemek için Erzurum'da da izciler ekran başına geçti. Palandöken ilçesindeki İzcievi'nde buluşan izciler, ellerinde bayraklarla yarış saatini bekledi. Furkan Akar'ın başarılı olacağına inançlarını dile getiren izciler, yarışı sessizce izledi. Bin metre kısa kulvar sürat pateninde yarışan Furkan Akar, ikinci sırada yer alarak olimpiyatlarda sürat pateni branşında elemeleri geçen ilk Türk oldu.

Yarışın bitmesiyle coşku yaşayan izciler, ellerinde bayraklarla “Furkan, Furkan” ve “Türkiye” sloganları atıp sporcunun başarısını kutladı. İzci lideri Özcan Işık, "Çok mutluyum, anlatamam. O kadar mutluyum ki, Arda'dan sonra Furkan'ımızın da bir üst tura çıkması bizi sevindirdi. O kadar duyguluyuz ki anlatamam. Bütün izciler olarak iyi ki Türkiye" dedi.

Fatih Arda İpcioğlu'dan Pekin 2022'de bir tarihi performans daha ile ilgili etiketler Fatih Arda İpcioğlu Pekin 2022 kış olimpiyatları Furkan Akar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.