Fatih Arda İpcioğlu; Türkiye'de kayakla atlamanın yolunu açan adam

Kayakla atlamanın en prestijli organizasyonu olan 4 tepe turnuvasında finale kalan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen 'Uçan Türk' lakaplı Fatih Arda İpcioğlu, "Kayakla atlamada çok büyük bir ilgi uyandırdık. Elde ettiğim başarılardan sonra kayakla atlamaya ilgi arttı. Türkiye'de bu sporun ilkleri olduğumuz için yolu biz açtık" dedi.

ÇİN’in başkenti Pekin’de 4-20 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Kış Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek milli sporcu Fatih Arda İpcioğlu, Türkiye'de bu sporu yapmak isteyen çocuklara örnek oldu.

Kayakla atlamanın en prestijli organizasyonu olan 4 tepe turnuvasında finale kalan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen 'Uçan Türk' lakaplı İpcioğlu, "Kayakla atlamada çok büyük bir ilgi uyandırdık. Elde ettiğim başarılardan sonra kayakla atlamaya ilgi arttı. Türkiye'de bu sporun ilkleri olduğumuz için yolu biz açtık" dedi.

Güney Kore'de yapılan 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayakla atlama branşında kota alan ilk Türk sporcu olan Fatih Arda İpcioğlu, bunun kolay bir şey olmadığını söyledi.

Yeni bir branş olduğu için önlerinde örnek alabilecek kimsenin bulunmadığını ifade eden İpcioğlu, iyi bir sonuç alamadığı için elemeyi geçemediğini söyledi. Sezon başlangıcında antrenörü Nejc Frank ile planlarının olimpiyata kota almak olduğunu ifade eden İpcioğlu, şöyle konuştu:

KAYAKLA ATLAMADA BİR İLKİ BAŞARDI

"Bu bize çok uzak bir hedefti çünkü hem hastalığın baş göstermesi hem de antrenmanım yetersizdi. Bütün dünyada böyleydi ama bizim için biraz daha zorluydu. 2018'de ilk defa gittiğim olimpiyatlarda tecrübe edindim. Çünkü hangi yarışmalara hangi stratejik planda sezona hazırlanacağımı biliyordum. Antrenörümle gideceğimiz yarışmaları planladık ve devam ettik. İlk önce Continental Cup yarışmalarına girdik, Kıtalar Arası kupa yarışmalarına. Bu yarışmalar dünya kupası yarışmalarının bir alt kademesiydi. Burada puan almaya başladım yavaş yavaş, ilk yarışmamda 27'ncilik daha sonra 13'üncülük ve son olarak da 6'ncı olarak puan aldım."

"Ondan sonra da yönümüzü ilk önce Summer Grand Prix yarışmasına yani yazın yapılacak olan dünya kupası yarışmasına ve daha sonra da zaten sezon sonu ve kış planına geçecektik. Summer Grand Prix yarışmasını da şöyle söyleyeyim aslında biz oraya nerede olduğumuzu görmeye gittik. Çünkü en iyiler orada yarışıyordu ve orada da puan almayı başardım. Daha sonra da kış planımızı tamamen dünya kupası yarışmalarına yönlendirdik. Rusya'da ilk yarışmaya katıldım ve elemeleri geçmeyi başardım. Finale kaldım. Bu da tarihimizde bir ilkti tabii ki finalde yarışmam. Daha sonra birkaç tane daha dünya kupası yarışmasında da finale kaldım. Dört tepe yarışmalarına katılmaya karar verdik. Tamamını 2017'de ben zaten katılmıştım bu yarışmalara iki tanesine ama bu sefer hepsine katılmaya karar verdik."

Fatih Arda İpcioğlu; Türkiye'de kayakla atlamanın yolunu açan adam ile ilgili etiketler Kayakla Atlama Fatih Arda İpcioğlu Pekin 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.