Fatih Altaylı'dan muhalefete 'manda yoğurdu' tepkisi: Daha dolu meseleleri ele alın!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manda yoğurdu tarifi üzerinden muhalefetin yaptığı ekonomi eleştirilerine tepki gösterdi. Erdoğan'ın saydığı malzemelerin maliyetini, "75-80 TL" olarak hesaplayan Altaylı, "Muhalefete tavsiyem, bu boş işlerle uğraşacaklarına daha dolu meseleleri ele almalarıdır." dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın manda yoğurdu açıklamalarını diline dolayan muhalefete tepki gösterdi. Tartışmanın anlamsız olduğunu söyleyen Fatih Altaylı, “Muhalefet, tarifin maliyeti üzerinden Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyor. Bu yemeğin bedelini hesaplayıp, “Halk bunu nasıl yesin” diyor. Sanki Cumhurbaşkanı’nın seçmeni üzerinde bunun bir etkisi olacakmış gibi.” ifadelerini kullandı.

Hesabın doğru olmadığını belirten Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Erdoğan, her gece 200 gram manda yoğurdu yiyormuş. Manda yoğurdunu ben de severim. Genelde evde kendim mayalıyorum. Manda sütünü AK Partili rahmetli Kadir Topbaş’ın Saray Muhallebicisi'nden alıyorum. 3 litresi 68 TL. Üç litreden 1,5 kilo kadar yoğurt çıkıyor. Kilosu 45 TL. 200 gramı 9 TL. Acele lazımsa Buffa’dan alıyorum. Şahane bir manda yoğurdu. Ama o zaman 400 gramlık kavanozuna 50 TL veriyorum. 200 gramı 25TL. Medine hurması ucuz değil. Malatya Pazarı’nda kilosu 300 TL’ye yakın. Bazı markalarda 400 TL’yi buluyor. 5 tanesi 50 TL. Bal işi karışık. Kilosu 80 TL’ye de bal var, 400 TL’ye de. Anzer balı dersen zaten para yetmez. De ki balın da en pahalısı. Bir kaşık 5 TL ya tutar ya tutmaz. Yulaf ise eğer ithal yulaf alacaksan, Eti’de kilosu 30 TL. Kaşığı 1 TL. Yani uyku öğünü en pahalısından toplasan maliyeti 75-80 TL etmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Yahu sıradan otomobilin köprüden 200 TL'cik’e geçmesine ses etmeyen bir seçmen, koskoca Cumhurbaşkanı’nın 80 TL’lik öğününe mi kızacak.” diyen Fatih Altaylı, şöyle devam etti:

“Tam aksine “Afiyet bal olsun” der geçer.

Ne yalan söyleyeyim, doğrusu da odur.

O yüzden muhalefete tavsiyem, bu boş işlerle uğraşacaklarına daha dolu meseleleri ele almalarıdır.

Ne bileyim mesela yurt dışından gelmiş ve Türkiye’de çalışan doktorlardan YÖK’ün denklik istemediği iddialarını, bu kişilerin Türkçe sınavında bile başarılı olamamalarına rağmen çalışma izni alıp, atanmalarını falan konuşabilirler.

Ya da Cumhurbaşkanı’nın ne yediğini değil, vatandaşın ne yiyemediğinden söz edebilirler.

Beyhude bir uğraş.

Cumhurbaşkanı’nın gece öğününün bana göre eleştirilebilecek tek yanı doktorların tavsiyeleri ile çelişmesidir.

Tüm doktorlar gece yatmadan önce bir şey yemeyin derken, Cumhurbaşkanı’nın yatak öncesi ballı hurmalı öğünü benim kafamı karıştırdı.

Bence asıl sorun fiyatı değil, zararı olabilir.”

Fatih Altaylı'dan muhalefete 'manda yoğurdu' tepkisi: Daha dolu meseleleri ele alın! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Altaylı manda yoğurdu muhalefet
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.