'Bu cehalet kabul edilemez'

TRT Spor'da izleyiciyle buluşan 'Spor Artı' isimli programda Cansu Canbaz'ın Mesut Özil hakkındaki sorusu sosyal medyanın gündemine oturdu. Erdoğan Arıkan'a ''Özil, Türkiye'ye geldiğinde Türk Milli Takımı'nda oynayabilecek mi' sorusunu yönelten Canbaz, sert eleştirilere maruz kaldı. Gazeteci Fatih Altaylı, Canbaz'ı hedef alarak, ''Devletin televizyonunda karşımıza çıkarılan birinin, bu kadar büyük cehalete sahip olması kabul edilemez.'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin transfer listesinin ilk sırasında yer alan Arsenalli futbolcu Mesut Özil, Türkiye'nin gündemi haline geldi. Türk asıllı Alman futbolcunun önümüzdeki günlerde sarı-lacivertli formayı giymesine kesin gözle bakılırken, sosyal medyada tepki çeken bir gelişme yaşandı.

TRT Spor ekranlarında yayınlanan 'Spor Artı' isimli programda Cansu Canbaz'ın Erdoğan Arıkan'a yönelttiği soru, tepkilere neden oldu.

SOSYAL MEDYADAN ÖZÜR DİLEDİ

TRT spikeri, ''Mesut Özil, Türkiye'ye geldiğinde Türk Milli Takımında oynayabilecek mi?'' sorusu nedeniyle sosyal medya hesabından özür diledi. 

Bu konuyu bugünkü köşe yazısına taşıyan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Canbaz'a sert sözlerle yüklendi.

''CİDDİ BİR EREZYON VAR''

TRT'nin kendi çocukluğundan bu yana bir ekol ve mesleğin zirvesi olduğunu vurgulayan Altaylı, ''TRT’nin çok yüksek standartları vardı. Hem Türkçe bilgisi, hem diksiyon, hem de yapılan işe ilişkin uzmanlık olmadan TRT’de kamera karısına geçmeniz, mikrofon önüne oturmanız pek mümkün değildi.'' ifadelerini kullandı.

Altaylı sözlerine, ''Ancak son zamanlarda bu konuda ciddi bir erozyon olduğunu ve TRT’yi kalite olarak ayakta tutanın eskiden kalan personel olduğunu görüyoruz" diyerek devam etti.

''BU BÜYÜK CEHALET KABUL EDİLEMEZ''

76 yaşındaki annesinin, Mesut Özil'in Milli Takım forması giyebileceğini zannetmesinin normal olabileceğini belirten Fatih Altaylı, "Ama devletin televizyonunda spor programcısı olarak karşımıza çıkarılan birinin bu kadar yanlış bir bilgiye ya da bu kadar büyük bir cehalete sahip olması kabul edilemez. Merakım şudur. TRT’de ekran karşısına çıkarılacak bu kişileri kim, hangi kritere dayanarak seçiyor. TRT’nin spiker kriteri ne?" dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

'Bu cehalet kabul edilemez' ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Habertürk TRT Spor Mesut Özil Almanya Milli Takım Cansu Canbaz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.