Fatih Altaylı: Yiğit Şardan başkan seçilirse Galatasaray kulübünü satacak

Fatih Altaylı çocukluk arkadaşı Yiğit Şardan'ın Galatasaray başkanı seçilmesi halinde sarı-kırmızılı kulübü bir yatırımcı grubuna satacağını söyledi. Altaylı, "Yiğit Şardan eğer seçilirse, Galatasaray'ın son seçilmiş yönetim kurulu olacak futbolla ilgilenen. Sportif AŞ'ye sahip olan son yönetim kurulu olacak. Yiğit Şardan seçilirse, Galatasaray genel kurulu bu kulübün satılmasına onay veriyor demektir" dedi.

Galatasaray başkan adaylarında Yiğit Şardan'ın seçilmesi halinde Sarı-Kırmızılı kulüpte sahiplik müessesini hayata geçireceği iddia edildi. Galatasaray camiasının önde gelen ism Fatih Altay, Bloomberg HT'de yayınlanan "Spor Saati" programında dikkat çekici yorumlarda bulundu. Altaylı şunları söyledi:

"Yiğit Şardan'ın bir tane planı var; teknik direktör konusu, Okan Buruk filan tali meseleler... Kulübü bir yatırımcı grubuna satmak. Yiğit Şardan eğer seçilirse, Galatasaray'ın son seçilmiş yönetim kurulu olacak futbolla ilgilenen. Sportif AŞ'ye sahip olan son yönetim kurulu olacak. Çünkü Yiğit, 'Ben kulübü satacağım' diye geliyor. Kime satacaksın? Kaç paraya satacaksın? Futbolu sattın, diğer branşları ne yapacaksın? Hadi sattın, peki Galatasaray genel kurulu Yiğit Şardan'ı Galatasaray'ı satsın diye seçer mi kardeşim? Buna Yiğit Şardan karar veremez, Genel kurul karar verir. Demek ki Yiğit Şardan seçilirse, Galatasaray genel kurulu bu kulübün satılmasına onay veriyor demektir. Kulüp satılsın istiyorlarsa Yiğit Şardan'ı seçebilirler. Bunu ben söylemiyorum, Yiğit'in kendi açıklamaları..."

Fatih Altaylı: Yiğit Şardan başkan seçilirse Galatasaray kulübünü satacak

TEKNİK DİREKTÖR VAADİ YOK...

19 Haziran'da yapılacak Olağan Seçim Genel Kurul öncesi DHA'ya konuşan Yiğit Şardan, "Herhangi bir teknik direktör ismi vermeyi doğru bulmuyorum. Galatasaray Başkanı kim olacaksa karar onun. Herhangi bir hocanın paçasına tutunarak da başkanlığa yürümeyi de doğru bulmuyorum" dedi.

Şardan, "Her seçim tarihi deniyor. Tarihi olan kısmı, başkanları daha büyük zorlukların bekliyor olması. Çünkü Galatasaray iyiye değil kötüye gidiyor. Kötüye gittikçe de başkanları önemli engeller ve problemler bekliyor. Bunlarla boğuşması, bunları aşması gerekiyor" diye konuştu.

Teknik direktör konusunda çalışmaları olduğunu ve buna göreve geldikten sonra karar vereceklerini kaydeden Şardan, "Ben herhangi bir teknik direktör ismi vermeyi doğru bulmuyorum. Galatasaray Başkanı kim olacaksa karar onun. Herhangi bir hocanın paçasına tutunarak da başkanlığa yürümeyi de doğru bulmuyorum. O yüzden ben başkan olursam bu konuya kararı o zaman vereceğiz. Biz bugün de bunun çalışmasını yapıyoruz. Hem futbolcu anlamında hem de teknik direktör anlamında. Çünkü vakit çok dar. Bu süreç bize bunu mecbur ediyor" şeklinde konuştu.

Mevcut diğer adayların Fatih Terim ile yola devam etmek istediklerinin hatırlatılması üzerine ise Yiğit Şardan, "Fatih hocanın adını zikrederek, 'A planımız, B planımız Fatih Terim' demek çok doğru bir şey değil. Çünkü bu bir başkanlık seçimi, teknik direktör seçimi değil. Dolayısıyla teknik direktör ismi üzerinden başkanlık seçimine hazırlanmayı doğru bulmuyorum. Fatih hocayı tanır ve severim de. Bu, benim, 19 Haziran'dan sonra netleştirebileceğim bir karardır" dedi.

Fatih Altaylı: Yiğit Şardan başkan seçilirse Galatasaray kulübünü satacak ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Altaylı Yiğit Şardan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.