"Sevilay Yılman, Bakan Nebati ile konuşmasını izin almadan yayımladı!"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçtiğimiz gün Habertürk’ten Sevilay Yılman’a verdiği "röportaj" geniş yankı uyandırdı.. Nebati’nin yeni ekonomi politikasına ilişkin "güven" açıklamaları üzerine piyasalarda dalgalanmalar da yaşandı. Ancak o röportajla ilgili çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yeni ekonomi politikalarına ilişkin açıklamaları geçtiğimiz gün Habertürk’ten Sevilay Yılman’ın köşesinde geniş yer buldu.

Söz konusu "röportaj" dün, günün en çok konuşulan konularının başında geldi.

Ancak o "röportajın" aslında röportaj olmadığı Habertürk'te yaşanan krizle ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Yılman'ın söz konusu açıklamaları, "izin almadan yayınlandığını" öne sürdü.

Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin röportajını okuyunca ne yalan söyleyeyim hoşuma gitti.


Alışılmadık derecede hatta fazla açık sözlü, kamplaştırıcı olmayan, partiden çok toplumsal beraberliğe vurgu yapan, samimi bir röportajdı.


Sonradan da anladık ki, aslında bu bir röportaj değil, samimi bir sohbet, bir teşekkür telefonu içinde yapılan bir hasbıhal, bir dostane konuşma imiş.


Yani aslında yazılmamak kaydıyla yapılmış.


Bu durum belirtildiği halde yayınlandıysa bence ayıp edilmiş.


“Güven” talebinde bulunan Bakan’a haksızlık olmuş."

"Sevilay Yılman, Bakan Nebati ile konuşmasını izin almadan yayımladı!"

FATİH ALTAYLI'NIN YAZISINA SANSÜR

Ancak Fatih Altaylı'nın yazısı kısa süre sonra Habertürk’ün internet sitesinden kaldırıldı.

Bu konuda Sevilay Yılman'dan ise henüz bir açıklama gelmedi.

SELVİ DE BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ AMA...

Diğer yandan, dün Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de tıpkı Sevilay Yılman gibi Bakan Nebati ile bir telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Köşesinde bu görüşmeden yüzeysel olarak bahseden Selvi, " Hazine ve Maliye Bakanı ile yaptığımız görüşmeyi kendisinden izin almadığım için yazmayacağım ama Nureddin Nebati’yi kararlı ve başarılı olacağı konusunda inançlı gördüm" ifadelerini kullandı.

 

"Sevilay Yılman, Bakan Nebati ile konuşmasını izin almadan yayımladı!" ile ilgili etiketler Sevilay Yılman Fatih Altaylı Habertürk nureddin nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.