Fatih Altaylı, Mete Yarar'ın çok konuşulan önerisini yazdı...

Fatih Altaylı: Dikkate alınması halinde “Ben de Afrin’e gitmek istiyorum” diyen “palavracı kahramanlar” paniğe kapılmasın. Onlar gitmeyecek. Giderse gerçek kahramanlar gidecek.

SuperHaber yazarı Mete Yarar, Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programına katılmış ve burada yaptığı açıklamalar geniş yankı bulmuştu.

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı operasyonu için geçici olarak tekrar göreve dönmek isteyen bir çok özel harekat polisi ve asker olduğunu belirten Mete Yarar bu konuyla ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtmişti.

Mete Yarar bu konuda kendisine çok sayıda talep geldiğini de yetkilere bu vesile ile aktarmıştı.

Bugün Fatih Altaylı Habertürk'teki köşesinde konuyla ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

"Palavracılar korkmasın onları almayacaklar" başlıklı yazısında Mete Yarar'ın sözlerine yer veren Altaylı, "Benim sormam üzerine de, “Evet ben de görev verilirse hemen dönerim. Rütbe falan da istemem. Er olarak da göreve hazırım” dedi. Mete Yarar’ın bu çıkışı, kimi siyasilerin ya da “sanatçıların!” halka şirin görünmek için söylediği “Ben de Afrin’e gitmek istiyorum” gibi hamasi bir cümle değil. Gerçeğe dayanan bir öneri." diye yazdı.

İşte o köşe yazısı;

- Palavracılar korkmasın onları almayacaklar

Emekli asker ve televizyonların “yıldız” güvenlik uzmanı Mete Yarar, önceki akşam katıldığı Teke Tek’te, “Erken emekli olmuş, görevden ayrılmış, bir dönem görevden mecburen ayrılmak zorunda bırakılmış, FETÖ ile bağlantısı olmayan eski Özel Kuvvetler mensuplarını yeniden silah altına alın” diye bir öneri getirdi.

Benim sormam üzerine de, “Evet ben de görev verilirse hemen dönerim. Rütbe falan da istemem. Er olarak da göreve hazırım” dedi.

Mete Yarar’ın bu çıkışı, kimi siyasilerin ya da “sanatçıların!” halka şirin görünmek için söylediği “Ben de Afrin’e gitmek istiyorum” gibi hamasi bir cümle değil.

Gerçeğe dayanan bir öneri.

Gerçek dediğim de şu: FETÖ, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni çökertemese de çok ciddi zarar verdiği aşikâr.

Bu kapsamda oldukça seçkin askerlerden oluşan Özel Kuvvetler Komutanlığı içinde de sıkıntılar var.

FETÖ’nün “kumpas davaları” sürecinde çok kritik noktaları hedef alarak TSK’ya zarar vermeye çalıştığını biliyoruz.

Bu noktalardan biri Deniz Kuvvetleri, biri Hava Kuvvetleri’nin uçucu unsurları, bir diğeri de Özel Kuvvetler’di.

Elde edebildiğim bilgilere göre Özel Kuvvetler’de şu andaki “yetişmiş personel açığı” yaklaşık yüzde 20’ler civarında, hatta biraz üzerinde.

Bu birliklerdeki askerler, üç günde yetişecek türden olmadığı için de ikameleri zaman alıyor.

Şu an için bir personel sıkıntısı yok, ama yarın Münbiç ve başka operasyonlar söz konusu olduğu zaman, yetişmiş asker gereksinimi artacak.

Yarar’ın önerisi bu yüzden geçerli bir öneri.

“Yenileri yetişinceye kadar, işe yarayabilecek eskiler görev yapsın” diyor Yarar.

Dikkate alınır mı bilmem.

Dikkate alınması halinde “Ben de Afrin’e gitmek istiyorum” diyen “palavracı kahramanlar” paniğe kapılmasın.

Onlar gitmeyecek.

Giderse gerçek kahramanlar gidecek.

“Medya kahramanları” değil.

POLİS GİDEBİLİR Mİ?

ÖZEL Kuvvetler açığının kapatılmasında etkili olabilecek önemli bir güç de “Polis Özel Harekât” timleri. Bu timler de arazide antiterör harekâtlarında etkili ve yetenekli birimler. Ancak yasa gereği bu güçlerin sınırdışı operasyonlarda kullanılması mümkün değil. Belki bununla ilgili de bir yasal düzenleme gerekebilir.

Fatih Altaylı, Mete Yarar'ın çok konuşulan önerisini yazdı... ile ilgili etiketler Mete Yarar Fatih Altaylı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.