Fatih Altaylı ile Lube Ayar arasında "MİT'çi" gerilimi

Medyada MİT'çi polemiği patlak verdi! Gazeteci Lube Ayar, Habertürk'teki işine son verilmesini, MİT'çi Mikdat Alpay'ın Fatih Altaylı’dan kendisini işten çıkarılmasını istemesine bağladı! Altaylı'nın bu iddiaya yanıtı ise çok sert oldu

Gazeteci Lube Ayar'ın, "eski MİT Kontrterör Daire başkanı Mehmet Eymür’ün kendisine Habertürk’ten kovulmasının perde arkasını anlattığı" yönündeki açıklamaları medyada yeni bir polemiğe neden oldu.

Lube Ayar, buna dayanarak, Habertürk'ten kovulma sürecini, yaptığı bir haber nedeniyle MİT'çi Mikdat Alpay'ın Fatih Altaylıdan kendisini işten çıkarılmasını istemesine bağladı.

Fatih Altaylı'dan bu iddiaya yanıt gecikmedi. "Emekli MİT'çinin MİT'te işi ne" başlığını taşıyan yazısında Ayar'a cevap veren Altaylı, Ayar'ın sözlerini "deli saçması" olarak yorumladı.

Lube Ayar'ın Habertürk’te çalıştığı dönemde “Daha önce elimde olan ve hiç kimsenin yayınlayamadığı haberleri burada yayınlayabildim” diyerek göreve gelen bir muhabir olduğunu belirten Altaylı sözlerine şöyle devam etti;

"Ancak daha sonra çalıştığı yöneticiler, Lube Ayar’ın büyük bir spor kulübü başkanı ile çok yakın ilişkisi nedeniyle neredeyse onun sözcüsü ve özel muhabiri gibi davranmaya başladığını belirterek. O kişi ile ilgili haberlerini ve yazılarını şüpheyle karşılamaya başladılar.

Bu kişiyle ilgili haberlerini haber masasından uzak tuttular.

Lube Ayar da bir süre sonra istifa etti.

Yani işten atılma kararını veren ben değilim, kendisi."

"EMEKLİ OLMUŞTU..."

Altaylı, eski MİT müsteşar yardımcısı Mikdat Alpay'ın bu konuya dahil olduğu yönündeki savı çürütmek için ise şu bilgileri paylaştı;

"Habertürk’ün kuruluş tarihi 2009. İlk yayını 2009 1 Mart günü.

Tam ne zaman Habertürk’ten ayrıldı hatırlamam mümkün değil ama bu hanımefendi de muhtemelen 2011 yılı sonlarında ayrıldı.

Beni MİT’e çağırarak “Lube Ayar’ı kovun” talimatı verdiği öne sürülen Mikdat Alpay ise Habertürk gazetesi kurulmadan yıllar önce emekli olmuştu.

Yani Lube Ayar ve onu kullanan eski MİT’çiye göre emekli olmuş bir MİT mensubu, beni MİT’e davet etmiş ve bir muhabirin işine son vermemi söylemişti.

Komik ötesi, saçma ötesi bir iddia anlayacağınız."

KULLANIŞLI MUHABİR

Söz konusu iddia Lube Ayar'a sert sözlerle yüklenen ve konuyu yargıya taşıdığını da belirten Habertürk yazarı şunları kaydetti;

"Kendisine teşekkür ederim ve kullanışlı bir muhabir olmaktan artık vazgeçmesini tavsiye ederim.

Tabii bu muhabirin bunu gündeme getirmesinden sonra yabancı fonlarla beslenen ne kadar site ve gazeteci varsa hepsinin de “Acaba” diye araştırmadan bunun üzerine atlaması da ayrı bir mesele.

Ona da bir ara değiniriz.

NOT: Bu arada şunu da söyleyeyim. Gazetecilere dava açmayı pek sevmememe rağmen avukatlarım Lube Ayar'ı bugün mahkemeye veriyorlar. Deli saçması iddialarını kanıtlaması için kendisine bir fırsat tanımaya karar verdim. Mahkemeye gelsin ve belgelerini, tanıklarını sunsun. İnsanlara iftira atmak bu kadar kolay olmamalı."

Fatih Altaylı ile Lube Ayar arasında "MİT'çi" gerilimi ile ilgili etiketler Fatih Altaylı MİT Habertürk lube ayar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.