Altaylı: 'Gülen öldü' iddiasını CIA bir odada ele alıyor!

Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinde zehirlenerek öldürüldüğü iddiasına Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan çarpıcı bir yorum geldi. Altaylı'ya göre iddiayı basına sızdıran FETÖ'cülerden başkası değil... Habertürk yazarı, CIA'in de işin içinde olduğu görüşünde!

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Türk istihbaratı tarafından zehirlenerek öldürüldüğü iddiası gündemdeki sıcaklığını koruyor.

FETÖ üyeleri iddiayı yalanlamak için Gülen'e ait yeni olduğu iddia edilen görüntüler yayımlasalar da, videoda yer alan kimi detaylar kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Bu konuda Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan ise farklı bir değerlendirme geldi.

"Gülen zehirlenerek öldürüldü" iddiasının arkasında FETÖ'cüler olduğunu öne süren Altaylı, "Bana göre bu dedikodunun kaynağı, bizzat Gülen örgütü içinden birileri olmalıydı. Kendi içlerinde bir test, örgütteki kimilerinin kendi güçleri üzerindeki bir SWOT analizi yapmak için böyle bir palavrayı uydurmuş ve sızdırmışlardı." dedi.

"CIA SONUÇLARI ANALİZ EDİYOR" İDDİASI...

Bunun nedenini ise Gülen sonrası dönemde örgüt mensuplarının reflekslerinin test edilmek istenmesine bağlayan Habertürk yazarı şu ifadeleri kullandı;

"Gülen sonrası dönemde kim ne yapacak, kim nasıl tavır alacak, gruplar nasıl şekillenecek, güç kavgası hangi yönde gelişecek bunu görmek için yapılan bir manevra, postmortemi araştırmak için yapılan bir premortem denemeydi.

Bu iddianın ortaya çıkardığı sonuçların, bugün CIA koridorlarında bir odada ele alındığından bence emin olabilirsiniz!"

Altaylı: 'Gülen öldü' iddiasını CIA bir odada ele alıyor! ile ilgili etiketler FETÖ Fatih Altaylı Zehirlenme fethullah gülen öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.