Fatih Altaylı: Beyoğlu'nda polis görmek istiyorum!

Fatih Altaylı'dan İstiklal Caddesi izlenimleri: Hangi millete mensup olduğunu bilemediğim grup halinde gezen ürkütücü tipler ve tüm bu manzaranın içinde insanın koşup sığınabileceği tek bir güvenlik görevlisi bile görmüyorum...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugün köşesinde devlet yetkililerine ilginç bir çağrı yaptı. Habertürk binasının yer aldığı Beyoğlu ilçesinde zaman zaman yürüyüşlere çıktığını aktaran Altaylı, özellikle İstiklal Caddesi'nde "ürkütücü tiplerle" karşılaştığını belirterek kendisini güvende hissetmediğini belirtti.

Altaylı, "Buralarda dolaşan, eğlenmeye, alışveriş yapmaya çıkmış insanlarımızın gerek duyduğunda sığınabileceği, suç işlemek isteyenleri ürkütecek birilerine rast gelmek istiyorum." diyerek, bölgede daha çok polis görmek istediğini dile getirdi.

Fatih Altaylı "Beyoğlu'nda dolaşmak cesaret istiyor" başlığını taşıyan köşe yazısında şunları kaydetti;

"Habertürk’ün merkezi Beyoğlu’nda olduğu için, sık sık başta İstiklal Caddesi olmak üzere, bölgede yürüyüp dolaşıyorum.

Ve emin olun, her çıkışımda özellikle kadınlarımızın cesaretine hayran kalıyor, şapka çıkarıyorum.

1 metre 90 santimlik ve 90 kiloluk cüsseme ve mektep nedeniyle Beyoğlu sokaklarında büyümüş olmama rağmen bugün Beyoğlu’nda dolaşmaya korkuyorum.

Kadınlarımız, genç kızlarımız adına daha çok korkuyorum.

Müthiş bir kalabalık, bu kalabalık içinde hangi millete mensup olduğunu bilemediğim grup halinde gezen ürkütücü tipler ve tüm bu manzaranın içinde insanın koşup sığınabileceği tek bir güvenlik görevlisi bile görmüyorum.

Bir süre önce bir yetkiliye bu durumu anlatıp tek bir polis bile görmemenin beni korkuttuğunu söyleyince “Acaba görmemeleri güvenliğiniz açısından daha mı iyi” yanıtı almış ve sivil polislerin olduğunu düşünmüştüm.

Ama yine de ben bu bölgelerde polis görmek istiyorum.

Buralarda dolaşan, eğlenmeye, alışveriş yapmaya çıkmış insanlarımızın gerek duyduğunda sığınabileceği, suç işlemek isteyenleri ürkütecek birilerine rast gelmek istiyorum.

Beyoğlu’nda devleti hissetmek istiyorum.

Sadece yürüyüş ya da gösteri olduğunda Beyoğlu’na polis yığmak marifet değil.

Sizin vazifeniz devleti protestolardan korumak olmamalı, vatandaşı eşkıyadan koruyun önce."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN....

 

Fatih Altaylı: Beyoğlu'nda polis görmek istiyorum! ile ilgili etiketler Beyoğlu İstiklal Caddesi polis Fatih Altaylı köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.