Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor!

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, Interpol tarafından aranırken PKK'ya sığınan rapçi Xatar'ın hayat hikayesini konu alan film çekmeye hazırlanıyor. Xatar'ın, Avrupa'da rap müzik piyasasına adım atan kişileri PKK'nın finasmanı ile desteklediği, sonrasında da PKK için çeşitli amaçlarla kullandığı iddia ediliyor...

Ünlü rapçiler Ezhel ve Mero'nun, Almanya'da PKK terör örgütüne destek veren Kürt asıllı rapçi Xatar ile yakın ilişki içinde olması geçtiğimiz günlerde gündeme gelmiş ve tartışma yaratmıştı.

"Altın nakliye aracını soyma" suçundan Interpol tarafından aranırken PKK'ya sığınan rapçi Xatar'ın, PKK'dan temin ettiği paralarla, sektöre yeni giren rapçilere destek verdiği, sonrasında ise bu kişileri PKK adına çeşitli aktivitelerde kullandığı iddia ediliyordu.

 FATİH AKIN HAYATINI FİLM YAPIYOR

PKK destekçisi Xatar'ın ismi, son olarak yeni ve farklı bir konuyla gündeme geldi. 

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın, Netflix için hazırladığı projede, Xatar'ın hayatının konu edileceği öğrenildi.

Xatar'ın 2015 yılında yayımlanan "Alles oder Nix" adlı otobiyografik kitabından uyarlanan 'Rheingold' isimli filmin başrolünde ise Fas asıllı Alman oyuncu Emilio Sakraya'nın yer alacağı açıklandı.

Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor!

"BU FİLM BÜYÜK BİR MEYDAN OKUMA OLACAK"

Film ile ilgili konuşan Akın, "Emilio becerileriyle beni ikna etti. Bu film büyük bir meydan okuma olacak! Onun için ve benim için" ifadesini kullandı.

Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor! - Resim : 2

Akın ile Xatar'ın yer aldığı fotoğraflar da bu açıklamalarla birlikte filmin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor! - Resim : 3

ALMAN FONLARI DESTEKLİYOR!

'Gangster draması' olarak tanımlanan Rheingold'un Hamburg’un Filmfoerderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) ve Medienboard Berlin-Brandenburg (MBB) fonlarından da 700 bin euro yapım desteği aldığı öğrenildi.

Filmin, bu yıl en büyük fon desteğini alan yapımlardan biri olduğu belirtildi.

Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor! - Resim : 4

PKK terör örgütüne desteğini saklamayan Xatar'ın hayatını büyük bir heyecanla film yapmaya hazırlanan Türk asıllı yönetmen Fatih Akın'ın bu girişiminin Türkiye'deki hayranları tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

Sosyal medyada, şimdiden, Akın'ın 'terörle arasına mesafe koyması' gerektiğini belirten mesajlar yayınlanmaya başlandı.

KAVALA İÇİN KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Öte yandan Akın, Gezi Parkı olaylarının finansörü olduğu iddia edilen Osman Kavala'ya da çok yakın bir isim olarak biliniyor.

Ünlü yönetmen, Kavala'nın tutukluluğuna itiraz amacıyla Almanya'da geniş kapsamlı bir kampanya başlatmıştı.

Akın'ın girişimiyle bir araya gelen "Osman Kavala için Birleşmiş Sanatçılar" ekibi "What Did Kavala Do? (Kavala ne yaptı?)' başlığını taşlıyan bir dakikalık videolar yayınlayarak Kavala'nın serbest kalmasını talep etmişti.

Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor! - Resim : 5

Akın, sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşımlarda bulunarak Kavala'ya özgürlük dileklerini yinelemişti. 

Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor! - Resim : 6

Ancak, Akın'ın bu paylaşımlarını şahsi sosyal medya hesaplarından kaldırdığı, kurucusu olduğu 'What Did Kavala Do?' hesabından ise paylaşımlara devam edildiği görüldü.

 

 

 

Fatih Akın, PKK destekçisi Xatar'ın filmini çekiyor! ile ilgili etiketler Türkiye PKK Almanya Ezhel film rap fatih akın Xatar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.