Fas'taki sapık akademisyenin cezası belli oldu: Dava büyük ses getirdi

Fas'ta öğrencilerine 'yüksek not' vaadiyle cinsel ilişki teklif eden akademisyenin cezası belli oldu. Sosyal medyada paylaşılan mesajlaşmalarla ortaya çıkan olay sonrası bir akademisyene iki yıl hapis cezası verildi. Söz konusu dava ülkedeki üniversitelerdeki cinsiyet ayrımcılığı ve cinsel tacizle mücadele açısından önemli olarak görülüyor.

Fas’ta, öğrencilerine ‘seks karşılığında yüksek not’ sözü veren bir akadamisyen iki yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Settat kentindeki Hassan I Üniversitesi’nde görev yapan bir grup akademisyen hakkında, cinsiyet ayrımcılığı yapmak, kadınlara karşı şiddet uygulamak ve ahlaka aykırı davrandıkları gerekçesiyle dava açılmıştı.

Ülkedeki yüksek eğitim kurumlarında yaşanan skandalların sonuncusu, geçen yıl eylül ayında öğretim üyeleri ve öğrenciler arasındaki mesajlaşmalar sosyal medyaya sızdırılınca ortaya çıkmıştı. Yaşananlar kamuoyunu tepkisini çekmiş ancak ‘sürpriz olmamıştı.’

DAVA SES GETİRDİ

T24'ün aktardığına göre, istismarların nadiren mahkemeye taşındığı, çoğunun üstünün kapandığı Fas’ta, bu akademisyenlerin yargılanması ses getirmiş, davanın farklı bir önemi olmuştu.

Bunlardan biri olan, ekonomi derslerine giren akademisyenin aldığı cezayla, ülkedeki üniversitelerde yaşanan tacizlerle mücadele ve önleme konusunda ilk kez önemli bir adım atıldığı belirtildi.

Fas'taki sapık akademisyenin cezası belli oldu: Dava büyük ses getirdi ile ilgili etiketler Fas Akademisyen üniversite Ceza mahkeme hapis
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.