Faşizmin kitabını yazan Almanlardan Türkiye'ye "Çerkez" fitnesi

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle Türk milletinin arasına fitne tohumları ekebilmek için her yolu deniyor... Kürt asıllı ve Alevi inancına sahip vatandaşlardan yüz bulamayan Alman medyası şimdi de Çerkez asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef aldı. Deutsche Welle'nin çirkin haberine tepkiler ise gecikmedi...

Türkiye'de "Gündemi DW Türkçe'nin tarafsız bakış açısıyla takip edin" sloganı ile yayın yapan Alman medya kuruluşu Deutsche Welle algı operasyonlarına bir yenisini ekledi.

Daha önce sık sık Kürt asıllı ve Alevi inancına sahip vatandaşlar üzerinden çarpıtma haberler yayımlayan Deutsche Welle'nin son dönemde cinsel eğilimler üzerinden provokatif yayınlara imza atması dikkat çekiyordu.

Alman medya kuruluşu bugün ise yeni bir hedef kitle belirledi. Çerkez asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını gündemine alan Deutsche Welle "Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye'dedir ve maalesef en büyük asimilasyon da..." anonsu ile bir video yayımladı.

Videoda, Türkiye'de yaşayan Çerkezler ve Osmanlı İmparatorluğu'na göç hikayeleri anlatıldı.

Ancak hem videonun sunuş şekli hem de içerdiği çarpıtma bilgiler büyük tepki topladı.

ALMAN MEDYASINA TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

Deutsche Welle'ye sert tepki gösteren SuperHaber programcısı Nedim Şener sosyal medyada paylaştığı mesajında "“Algı operasyonu” nasıl yapılır derseniz, örnek verebilirsiniz… “Asimilasyon” haberinizden dolayı en az “Goriller” kadar utanma bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu habere tepkiler bununla da sınırlı değildi... Akademisyen Prof.Dr. Kürşad Zorlu, "Saptırma ve çarpıtma işte böyledir!" yorumunu yaparken, gazeteci Zafer Şahin "Bu kadar belli etmeseniz kendinizi keşke.. Tamam dedeniz Gobels ama bu kadar yalan sizin için bile fazla..." değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Yunus Paksoy da "Irkçılığın ve faşistliğin kitabını baştan yazan bir ülkenin devlet kanalı için biraz fazla mı ne" sözleriyle Alman medya kuruluşuna tepkisini gösterdi.

EMEKLİ GENERAL ATEŞ PÜSKÜRDÜ: BÖLÜCÜLÜKTÜR!

Emekli general Ahmet Yavuz da Deutsche Welle'ye tepki gösteren isimler arasındaydı. Yavuz eleştirilerini şöyle dile getirdi;

“Türkiye Cumhuriyet’ini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.”
Bu tanım kimseyi dışlamaz aksine herkesi kucaklar.
Bunun dışına çıkan saygıyı hak etmez zira yıkıcılıktır, bölücülüktür!"

Alman medyasında yer alan bu provokatif habere en net tepkiyi ise Çerkez asıllı vatandaşlar verdi.

Çerkez asıllı 15 Temmuz gazisi Yahya Tezgelen, "Biz Çerkezler’den size malzeme çıkmaz başka kapıya…" diyerek tavrını ortaya koydu.

 

Faşizmin kitabını yazan Almanlardan Türkiye'ye "Çerkez" fitnesi ile ilgili etiketler Alman çerkez Deutsche Welle
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.