CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir kimdir?

Faruk Demir kimdir? Basına sızdırılan ancak henüz teyit edilmeyen bilgilere göre CHP 2019 yerel seçim adaylarının bir kısmı belli oldu. Bu adaylardan biri olan Ardahan Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş internette araştırılıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Faruk Demir kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Nereli? CHP Ardahan Belediye Başkan adayı kim? Detaylar haberimizde...

Faruk Demir kimdir? 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri her geçen gün yaklaşırken partilerin de il ve ilçe belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Vatandaşlar da CHP'nin belediye başkan adaylarını araştırıyor. Bu adaylardan biri olan Faruk Demir'de internette araştırılıyor. CHP Ardahan Belediye Başkan adayı kim oldu, Faruk Demir kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Faruk Demir kimdir? İşte tüm detaylar...

CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir kimdir?

FARUK DEMİR KİMDİR?

Faruk Demiri (d. 1963, Hanak, Ardahan, Türkiye), Türk sanatçı ve siyasetçi. İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı. Bu görevi 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü. Bu zaman dilimi içerisinde TRT televizyonlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

Sanatçı, halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B'nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmaktadır.

MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Faruk Demir, aynı zamanda Ardahan İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Sözleri Aşık Mahzuni Şerif'e ait olan M. Kemal Atatürk'e yazılan "sarı saçlım mavi gözlüm" adında türküyü tekrar hayat kazandırmıştır.

Sanatçı 2015 yılı CHP Ardahan Milletvekili aday adayı olmuştur.

CHP ARDAHAN ADAYI KİM?

CHP'de 6 büyükşehirden 5'inde mevcut başkanlar yeniden aday gösterildi.

İşte basına sızdırılan ancak henüz teyit edilmeyen bilgilere göre isimleri geçen adaylar.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Lütfü Savaş,

Sinop Belediye Başkan adayı Barış Ayhan,

Konya Ereğli Belediye Başkan adayı Bülent Ecevit Tatlıdil,

Edirne Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Recep Gürkan,

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Yılmaz Büyükerşen,

Çanakkale Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Ülgür Gökhan,

Karaman Belediye Başkan adayı Emin Ege,

Kırşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Ekicioğlu,

Sinop Belediye Başkan adayı Barış Ayhan,

Tunceli Belediye Başkan adayı Yusuf Kenan Aydın,

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Osman Gürün,

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe,

Mardin Belediye başkan adayı Süleyman Sarı,

Ardahan Belediye başkan adayı mevcut başkan Faruk Demir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkan adayı mevcut başkan Kadir Albayrak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut başkan Özlem Çerçioğlu

Bilecik - Semih Şahin

CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir kimdir? ile ilgili etiketler CHP
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.