Farah Zeynep Abdullah kimdir? Kaç yaşında, nereli, evli mi?

Bergen filminde aynı adı taşıyan Bergen karakteriyle Farah Zeynep Abdullah, başrollerde yer alacak. Son olarak Masumlar Apartmanı’nda İnci karakterini canlandıran Farah Zeynep Abdullah'ın biyografisi…

Bergen filminde "Acıların Kadını" olarak bilinen Bergen’in hayatını canlandıracak Farah Zeynep Abdullah sadece oyunculuğu ile değil aynı zamanda düzgün karakteriyle de kendisini izleyenlerden her zaman tam not almıştır.

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bağlı Gayrettepe semtinde dünyaya gelen Farah Zeynep Abdullah’ın babası Irak kökenli, annesi ise Türk’tür. İran Şahı Muhammed Rıza Şah Pehlevi‘nin son eşi olan Prenses Farah Diba‘yı çok seven anne ve babası o yüzden kızlarına Farah ismini koymuşlardır.

Farah Zeynep Abdullah kimdir

Eğitimine İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nde başladıktan sonra İngiltere’de tamamlamış ve arından da 2006 yılında babası da işi gereğince İngiltere’ye tanışma kararı almıştır. İngiltere’deki üniversite eğitimi esnasında “Closer” adlı tiyatro oyununda rol alan Farah, üniversite 2. sınıfta iken Kanal D ekranlarında yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” adlı TV dizisinden teklif aldı. Dizide canlandıracağı Aylin karakterine oldukça ısınan oyuncu, deneme çekimlerinden sonra okulundaki kaydını dondurdu.

“Öyle Bir Geçer Zaman Ki” adlı diziden ayrıldıktan sonra eğitimini yarıda bıraktığı Kent Üniversitesi’nden 2013 yılında mezun oldu. 2013 senesinde de başrollerde Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde oynadı.

Farah Zeynep Abdullah kimdir

2014 yılında da Star TV’de yayınlanan “Kurt Seyit ve Şura” dizisi ve akabinde de Çağan Irmak’ın “Unutursam Fısılda” adlı filminde rol aldı. 2015 senesinde Yılmaz Erdoğan‘ın yazarak yönettiği “Ekşi Elmalar” adlı filminden sonra da 2018’de "Arif ve 2016" filminde Ajda Pekkan’ı canlandırdı.

Farah Zeynep Abdullah Oynadığı Dizi ve Filmler

2010 – 2012 – Öyle Bir Geçer Zaman ki (Dizi)
2013 – Kelebeğin Rüyası / Mediha Sessiz (Film)
2014 – Kurt Seyid ve Shura / Sura (Dizi)
2014 – Bi Küçük Eylül Meselesi / Eylül (Film)
2014 – Unutursam Fısılda / Hatice (Film)
2015 – Barbie Prenses ve Rockstar (Prenses Azra) (seslendirme)
2016 – Ekşi Elmalar / Muazzez (Film)
2016- Muhteşem Yüzyıl Kösem / Prenses Faria / Faria Sultan (Dizi)
2018- Arif v 216 / Ajda Pekkan (Film)
2018- Gülizar / Gülizar (Dizi)
2018- Bizim için şampiyon /Begüm Atman (Film)
2020- Masumlar Apartmanı / İnci (Dizi)

Farah Zeynep Abdullah kimdir? Kaç yaşında, nereli, evli mi? ile ilgili etiketler Farah Zeynep Abdullah
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.