Fanatik Yahudilerden tehlikeli provokasyon: Mescid-i Aksa için çağrı!

İsrail'de kendisini 'Tapınak Örgütleri' olarak nitelendiren fanatik Yahudiler, 'İsrail Bağımsızlık Günü' dolayısıyla 5 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenmesi çağrısında bulundu. İki farklı aşamada gerçekleştirileceği vurgulanan provokasyon girişimine ilişkin İsrail hükümeti henüz resmi bir açıklama yapmadı.

"Tapınak Örgütleri" adlı fanatik gruptan yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya işaret edilerek "5 Mayıs Bağımsızlık Günü'nde Tapınak Dağı'nda kutlama yapılması" istendi.

Açıklamada, sabah ve akşam olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek "kutlamalarda", "İsrail bayrağı açılarak milli marşın seslendirileceği" ifade edildi.

Bunun üzerine Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak söz konusu çağrıya tepki gösterdi.

Şeyh, Harem-i Şerif'te İsrail bayrağı çekilerek milli marş söylenmesi halinde bunun Filistinlileri, Arapları ve Müslümanları apaçık tahrik etme anlamına geldiğini kaydetti.

FKÖ Yürütme Komitesi Üyesi Şeyh ayrıca Yahudi yerleşimcilerin bu tehditlerini "Harem-i Şerif'i bölmek için fanatik, ırkçı eylemlerin sürdürülmesi ve bölgede din temelli bir çatışma çıkarılma çabası" olarak değerlendirdi.

İsrail ordusundan ise fanatik Yahudi grubun bu çağrısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mescid-i Aksa, ramazanın başından itibaren İsrail polisinin baskın ve müdahaleleriyle gündeme gelmiş, çıkan olaylarda onlarca kişi yaralanmış ve gözaltına alınmıştı.

Fanatik Yahudilerden tehlikeli provokasyon: Mescid-i Aksa için çağrı! ile ilgili etiketler Filistin Yahudi İsrail Mescid-i Aksa Camisi baskın çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.