Falcon Heavy'nin ilkleri barındıran uzay yolculuğu...

ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

falcon_2

Fırlatma işleminin ilk aşaması sorunsuz gerçekleşti ve Atlas Okyanusu üstünde roketten ayrılan kapsül yeniden kullanılmak üzere dünyaya döndü. Roket ise Mars'a doğru yol almayı sürdürüyor.

falcon_22

Uydu taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, 'Ağır Şahin' adlı süper roketi, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatıldı.

falcon_11

Uzay taşımacılığında çığır açması beklenen rokete Tesla'nın ürettiği ve sürücü koltuğunda astronot giysileri giydirilmiş manken yerleştirilen kırmızı renkli bir otomobil de yüklendi. Aracın radyosu ise David Bowie'nin 'Space Oddity' şarkısını çalacak.

falcon_33

Elon Musk, gazetecilere yaptığı açıklamada "Araba dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Roketten Mars'ın yörüngesine yerleştirilecek aracın, bir kaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz" dedi.

falcon_44

Üç besleyici roketi ve 27 motoru olan Falvon Heavy adlı roket, 2 milyon kilogram itme gücünde. Roket, 45 yıl önce NASA'nın astronotları uzaya taşıdığı 'Satürn 5' roketlerinden sonra fırlatılan en güçlü roket olma özelliği taşıyor.

roketler

DÜNYA TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Mars yolculuğuna çıkan Falcon Heavy bir çok ilki de içerisinde barındırıyor. Elon Musk tarafından geliştirilen roket test fırlatılışını gerçekleştirdi. Falcon Heavy, sorunsuz şekilde kalkış yaptı. Fırlatmadan 2 buçuk dakika sonra kapsül ile roketler birbirinden ayrıldı. Dünyada ilk kez roketler dikey şekilde belirlenen alana geri döndü. Fırlatmada kullanılan roketler bir dahaki sefere tekrar kullanılabilmesi özelliğiyle bir ilk.

Falcon Heavy'nin ilkleri barındıran uzay yolculuğu... ile ilgili etiketler falcon heavy elon musk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.