Falcao'nun yanına 18'lik golcü! Fatih Terim ısrarla istedi

Galatasaray'da hücum hattında doğan boşluğu en az 1 takviyeyle doldurmayı planlayan Galatasaray, aradığı golcüyü Brezilya'da buldu.

Süper Lig'in ilk yarısında yarıştığı bütün kulvarlarda gösterdiği performansla taraftarını hayal kırıklığına uğratmasının ardından ikinci yarıya bambaşka bir giriş yapan ve son 6 maçından galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışına dahil olan Galatasaray'da yaz transfer dönemi için çalışmalar şimdiden başladı. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda takımın yaş ortalamasını düşürmek isteyen sarı-kırmızılılar, Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao'nun yanına 18'lik yıldızı kadrosuna katmak için düğmeye bastı. Son dakika Galatasaray haberleri...

Falcao'nun yanına 18'lik golcü! Fatih Terim ısrarla istedi

Süper Lig'in ikinci yarısında çıktığı Yukatel Denizlispor, İttifak Holding Konyaspor, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor maçlarından galibiyetle ayrılan Galatasaray'da şampiyonluk sesleri yeniden yükselmeye başladı...

Son olarak sahasında ağırladığı Yeni Malatyaspor'u Adem Büyük'ün penaltıdan attığı geçen sarı-kırmızılar, ikinci yarıda çıktığı 5. maçından da galibiyetle ayrılırken, üst üste 6. maçını da kazandı.

İkinci yarının ilk 5 haftasında topladığı 15 puanla üçüncü sıraya kadar yükselen ve zirve yarışına dahil olan Cimbom'da gözler 23. haftada oynanacak Fenerbahçe derbisine çevrildi.

Ülker Stadı'nda ezeli rakibiyle karşılaşacak olan Galatasaray, Fenerbahçe'yi devirerek hem şampiyonluk yolunda kritik bir virajı dönmeyi hem de Kadıköy'deki 20 yıllık galibiyet hasretini sonlandırmayı planlıyor.

Sarı-kırmızılı takımda dev derbinin hazırlıkları sürerken, teknik direktör Fatih Terim ve ekibi, gelecek sezonun kadro planlamasına şimdiden başladı.

6 AYRILIK YOLDA

Aslan, Younes Belhanda ve Ahmet Çalık gibi kadroda düşünülmeyen isimleri elinden çıkararak transfer için kaynak yaratmayı planlarken; sözleşmeleri sona erecek olan Yuto Nagatomo, Mariano, Selçuk İnan ve Florin Andone gibi oyunculara yeni sözleşme önermeyecek.

"GENÇ OYUNCULARA YÖNELECEĞİZ"

Takımdan gönderilecek isimlerle beraber yaz transfer dönemi için takviye çalışmalarına da başlayan ve genç oyunculara yönelecek olan Galatasaray'da başkanvekili Abdurrahim Albayrak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen şubat ayı divan kurulunda "Gelecekte büyük transfer olmayacak. Genç kardeşlerimize yöneliyoruz. Galatasaray'ın geleceğini düşünüyorum. Hepimizin büyük çabası ve emeği var. Birçoğunu gerçekleştirdik. Birçoğunu da gerçekleştirmeye çalışıyoruz." açıklamasını yaparak bu çalışmaları doğrulamıştı.

Bu doğrultuda harekete geçen ve Andone'nin ayrılığının ardından hücum hattında doğan boşluğu en az 1 takviyeyle doldurmayı planlayan Galatasaray, aradığı golcüyü Brezilya'da buldu.

FALCAO'NUN YANINA YURI ALBERTO

Galatasaray scout ekibi, genç ve yetenekli isimleri tarayıp Fatih Terim'in önüne uzun bir liste getirdi. Bu listede Terim'in gözüne çarpan isimse Santos'ta forma giyen Yuri Alberto oldu.

FORVETTE VE İKİ KANATTA OYNAYABİLİYOR

Asıl mevkisi forvet olan 2001 doğumlu oyuncunun hem sağ hem de sol kanatta forma giyebilmesi Terim'in ilgisini çekti. Tecrübeli teknik adam 1 Temmuz'da sözleşmesi bitecek olan Yuri Alberto'nun menajeriyle temas kurulmasını istedi.

YURI ALBERTO KİMDİR?

Tam adı Yuri Alberto Monteiro da Silva olan futbolcu, 18 Mart 2001 tarihinde Brezilya'nın Sao Jose dos Campos kentinde dünyaya geldi. Futbola Santos altyapısında başlayan genç futbolcu, 2017 yılında aynı takımla profesyonelliğe adım attı.

Bu sezon Brezilya Ligi'nde 10 ve Libertadores Kupası'nda 1 maç olmak üzere toplam 11 maçta 268 dakika forma giyen Brezilyalı golcü, gol ve asist katkısı üretemedi. Brezilya U23 Milli Takımı'nın formasını da terleten Yuri Alberto, milli takımda 2 maçta görev aldı.

1.83 boyundaki forvetin kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Oyuncunun güncel piyasa değeri ise 2.5 milyon Euro.

 

Falcao'nun yanına 18'lik golcü! Fatih Terim ısrarla istedi ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim Transfer Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.