"Fakirlerin koronavirüse bağışıklığı var"

Bu ilginç iddianın sahibi Meksika'nın Puebla eyaleti valisi Miguel Barbosa'ya ait. "Fakirlerin koronavirüse bağışıklığı var" diyen Barbaso bu tezini ise ise ülkede salgına yakalananların önemli bir bölümünün varlıklı kişiler olmasına dayandırıyor.

Meksika'nın Puebla eyaletinin valisi Miguel Barbosa'ın "Fakirlerin koronavirüse bağışıklığı var" sözleri aslında tıbbi bir gerçekliğe dayanmıyor.

“Zenginseniz risk altındasınız demektir. Fakirseniz, böyle bir şey yok” diyen Barbaso, Meksika’da bugüne kadar doğrulanan 475 vakanın üçte birinin uluslararası uçuşlarla bağlantılı olmasına dikkat çekiyor. 

Sputnik'in haberine göre bu vakaların çoğunun İtalya ya da ABD’den tatilden dönen kişiler olduğunun altını çizen Barbaso ironik tezini de ‘fakir kişilerin bu tarz seyahatler yapamayacağı’ fikrine dayandırıyor.

MEKSİKA'DA 6 KİŞİ ÖLDÜ

Meksika federal hükümeti, salgının yayılmasını önlemek adına hayati önemde olmayan her tür hükümet aktivitesinin askıya alındığını duyurmuştu.

Ülkede şimdiye kadar altı kişi virüs nedeniyle öldü.

"Fakirlerin koronavirüse bağışıklığı var" ile ilgili etiketler Meksika Koronavirüs salgın zengin fakir Miguel Barbosa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.