Fair ne demek? Be Fair ne anlama geliyor?

İngilizce'de en yaygın kullanılan kelimelerden olan Fair kelimesi aslında iki anlama sahiptir. Fair kelimesinin bu iki anlamı farklı yerleri işaret etse de yine de çok fazla değerlendirilir. Peki, fair ne demek, be fair anlamı ne? İşte kelimeye ait detaylar...

İngilizce kökenli bir kelime olan Fair, yaygın bir kullanıma sahiptir. Türkçe karşılığı adil demek olan fair kelimesinin ikinci anlamı da 'fuar'dır.

FAİR NE DEMEK?

Çok fazla anlama gelse daha iyi özellikle iki anlamı ile beraber fair kelimesi İngilizcede oldukça fazla kullanılmaktadır.

- Adil veya dürüst

- Fuar

Genelde İngilizcede cümle içerisinde bu iki anlamı üzerinden ifade görebilirsiniz. Böyle durumlarda cümlenin yapısına ve gelişine bağlı olarak durumu anlamanız gerekmektedir.

What does it mean for a model to be fair? | by Facundo Santiago | Medium

‘’This is a fair game’’ (Bu adil bir oyun.)

‘’The fair opens today’’ (Fuarı bugün açılıyor.)

Görüldüğü üzere hem adil ve dürüst anlamında hem de bir fuar organizasyonu konusunda fair kelimesi kullanılabilmektedir.

Fair ne demek? Be Fair ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu fair ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.