"Faillerden ve azmettiricilerden intikam alacağız"

İran'ın nükleer programını başlatan isim olarak anılan bilim insanı Muhsin Fahrizade Mahabadi'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesi sonrasında açıklamalar peş peşe geliyor. İran İstihbaran Bakanı Mahmud Alevi, Mahabadi'nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada faillerin yakalanması için çalışmanın başladığını duyurdu. Alevi, "Şehidimizin intikamını faillerden ve azmettiricilerden alacağız” dedi.

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade Mahabadi suikastını gerçekleştirenlere yönelik yakalama operasyonunun başlatıldığını açıkladı.

Alevi, nükleer bilimci ve İran Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin suikast sonucu öldürülmesine ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Alevi, Mahabadi’nin suikast sonucu öldürülmesinden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bu büyük bilim insanının ölümü nedeniyle tüm İranlılara baş sağlığı diliyorum” dedi.

Mahabadi suikastını gerçekleştirenlere yönelik operasyonların başlatıldığına işaret eden Alevi, “İstihbarat Bakanlığımız faillerin yakalanması için harekete geçmiş durumda. Şehidimizin intikamını faillerden ve azmettiricilerden alacağız” diye konuştu.

İran nükleer programının babası olarak kabul edilen Mahabadi, 2018 yılında da İsrail tarafından hedef alınmış, ancak düzenlenen saldırı başarısız olmuştu.

"Faillerden ve azmettiricilerden intikam alacağız" ile ilgili etiketler İran Tahran İsrail İstihbarat Muhsin Fahrizade Muhsin Fahrzade Mehabadi suikast Mahmud Alevi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.