Faik Öztrak'ın cumhurbaşkanlığı hayali

Akşam yazarı Turgay Güler, bugünkü köşe yazısında CHP'nin gündeminden bir türlü düşmeyen 'cumhurbaşkanı adayı' tartışmalarına değindi. Güler, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın cumhurbaşkanı adayı olmak için kolları sıvadığını belirtti.

Seçime yıllar olmasına rağmen CHP'de cumhurbaşkanlığı tartışmaları başladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönlünde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yattığı belirtilirken, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir." dedi.

O sözleri bugünkü köşesine taşıyan Akşam yazarı Turgay Güler, 

"O açıklama sonrasında Abdullah Gül’ün gönlünü almışlar. Anlayacağınız Özgür Özel, argo tabirle hepimizi ‘yemiş’. Hem de fena! Gerçi bizi yese ne olacak? CHP’lileri yemiş Ama yurtseverler yutmamış." dedi.

Güler, yazısının devamında CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın da adaylık için kolları sıvadığını ifade etti.

"Özel’in açıklamasından bir gün sonra CHP’li yurtsever dostum aradı. Sinirliydi! Tabii ki bana değil, Özgür Özel’e. ‘Bizi saf-salak zannediyor’ diye söze başladı ardından da ekledi ben de not aldım. Noktasına virgülüne olduğu gibi aktarayım size." diyen Güler, yazısında şunları kaleme aldı:

"“Ne dedi Özgür Özel? ‘Abdullah Gül’ün CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir. Abdullah Gül’ün, CHP’nin adayı olması gibi bir konu gündemimizde yoktur’. Ama bir açık kapı bıraktı. Gözlerden de kaçırdı. Abdullah Gül CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmayabilir. Peki ya Millet İttifakı’nın? Ona dair bir şey söyledi mi? Hayır! Günü geldiğinde Abdullah Gül’ü, olmadı Ali Babacan’ı Millet İttifakı’nın adayı olarak çıkaracaklar, CHP’nin değil”.

Bunu duyunca gayri ihtiyarı ‘ıyyy’ dedim.

Yurtsever dostum tekrarladı “ıyyy ya”.

Uzun lafın kısası, Abdullah Gül CHP’nin adayı olmayabilir, ama Millet İttifakı’nın adayı olması önünde bir engel yok. Bakınız Özgür Özel’in açıklamasına!

Bu arada şu sıralar CHP’liler beni ilgiyle okuyup takip ediyorlarmış. Bu yüzden de dostumun bir ricası oldu. ‘Yazarsan, çağrıda bulunursan sevinirim’ dedi.

Nedir dedim?

Şunları söyledi:

‘Özgür Özel’e sorun, çıkıp şunu söyleyebilir mi? Ne Abdullah Gül, ne de Ali Babacan; ikisi de asla Millet İttifakı’nın adayı olamaz. Çıkıp söylesin bakalım.’

Anlayacağınız CHP’de rahatsızlık devam ediyor. ‘Abdullah Gül de Ali Babacan da Millet İttifakı’nın adayı olmayacak’ sözünü alıncaya kadar da dinmeyecek.

Ve son bir not.

CHP’li bir başka yurtsever dostum daha aradı.

Gürsel Tekin geçtiğimiz perşembe günü Kozyatağı’nda metronun yanında bir mekânda 40 kişiyle yemek yemiş. Aralarında eski yeni milletvekilleri, il ve ilçe başkanları varmış.

Eylülün sonuna doğru o da İnce gibi yurt gezilerine çıkacakmış. Arızalı otobüsünü tamir ettirip, giydirmesini yaptırmış bile.

‘Feridun’ isimli bir CHP’linin ‘il başkanlığı için adayım’ demesi sonrası partiden ihraç edilmesi o yemekte gündeme gelmiş. CHP’de son dönemde uydurma disiplin suçlarıyla partiden ihraçlarını sayısı artmış, rahatsız edici bir hal almış.

Keyfiliğe dönüşmüş.

Az daha unutuyordum. Ne kadar önemli bilmiyorum ama Faik Öztrak da Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyormuş? O da kolları sıvamış.

Engin Özkoç ise ‘ne iş olursa yaparım’ diyormuş.

Şimdilik bu kadar. "

GÜLER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Faik Öztrak'ın cumhurbaşkanlığı hayali ile ilgili etiketler CHP Cumhurbaşkanı Faik Öztrak Turgay Güler aday
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.