Yalandan dem vurup çarpıtmayı dillendirdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında kullandığı çelişkili ifadelerle dikkat çekti. Hitler'in propaganda bakanı Joseph Goebbels'ın "Yeterince büyük bir yalanı söylerseniz ve bu yalanı tekrar ederseniz, insanlar sonunda inanmaya başlayacaktır." sözüne atıfta bulunan Öztrak, konuşmasının devamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın sarf ettiği iddia edilen ancak asılsız çıkan 'Bizden önce bardak yoktu' beyanını gündeme getirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yaptığı konuşmada Hitler’in Propaganda Bakanı Goebbels'ın “Yeterince büyük bir yalanı söylerseniz ve bu yalanı tekrar ederseniz, insanlar sonunda inanmaya başlayacaktır. Yalan, devletin muhalifleri bastırmak amacıyla, tüm güçlerini kullanması açısından hayati önem taşır. Doğruluk yalanın ölümcül düşmanıdır ve buna bağlı olarak, devletin en büyük düşmanı doğruluktur” sözlerini anımsatan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

"Yalan, kendini devlet sanan popülist siyasetçilerin, en büyük sermayesidir. Gerçekler de yalanı doğru gibi anlatan popülist siyasetçilerin en büyük rakibidir."

Yalandan dem vurup çarpıtmayı dillendirdi

SANİYELER SONRA KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

Ancak Öztrak bu cümlelerden hemen sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın sarf ettiği iddia edilen ancak asılsız çıkan 'Bizden önce bardak yoktu' beyanını gündeme getirdi.

Öztrak kendisiyle çelişen açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün bu ülkeyi idare edenler, '2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız', 'Ay'a gideceğiz', 'Bizden önce Türkiye’de bırakın bardağın içindeki suyu, bardak yoktu' diyecek kadar pervasızlar. Ama bu pervasızlığı, milletimiz görüyor. Yalanları not ediyor. Vakti geldiğinde de bu siyasi yalancıları, hak ettiği yere gönderecek."

 

 

Yalandan dem vurup çarpıtmayı dillendirdi ile ilgili etiketler CHP Faik Öztrak Mahir Ünal

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.