Bosna soykırımına 'iç savaş' dedi!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sırpların Boşnaklara uyguladığı soykırımı 'iç savaş' olarak tanımladı. Öztrak'ın sözleri Boşnakların tepkisine neden olurken, bu hatanın düzeltilmesi talep edildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Bosna-Hersek’in Bağımsızlık günü dolayısıyla yaptığı konuşmada "Bosna-Hersek, bağımsızlığı için büyük bedeller ödemiş bir ülke. Bu vesileyle Bosna-Hersek’in bağımsızlık gününü kutluyor, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı, “Bilge Kral” Aliya İzzetbegoviç’i ve iç savaşta kaybettiğimiz tüm Boşnak kardeşlerimizi bir kere daha rahmetle, saygıyla, sevgiyle anıyoruz." dedi.

SOYKIRIMI 'İÇ SAVAŞ' OLARAK NİTELENDİRDİ

Öztrak 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği soykırımı 'iç savaş' olarak nitelendirdi.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen katliamın 'iç savaş' olarak gören Öztrak'a Boşnaklardan tepki geldi.

Bosna soykırımına 'iç savaş' dedi!

BOŞNAKLARDAN TEPKİ 

Sosyal medyada Öztrak'a tepkilerini dile getiren Boşnaklar,  "Sayın Faik Öztrak yapmış olduğunuz basın toplantısındaki bosna hersek hakkındaki tarihi hatayı düzeltmeniz dileğiyle...1992-1995 yılları arasında Bosna’da yaşanan büyük savaş büyük soykırım bir iç savaş değildir" ifadelerini kullandı.

Boşnaklar, paylaşımın devamında "Halkı soykırımla yok etme projesidir. Bunu yapan ülkeler emperyalizmin tetikçisi ve büyük Sırbistan hayallerini kuran Sırp cumhuriyetidir. Yani bir iç savaş değildir." sözleri ile tepkilerini sürdürdü.

 

Bosna soykırımına 'iç savaş' dedi! ile ilgili etiketler CHP Faik Öztrak soykırım boşnak iç savaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.