Fahrizade'ye 3 dakikada infaz

Iran'ın nükleer programının mimarlarından olan Muhsin Fahrizade'nin suikastine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Devrim Muhafızları Ordusu’na yakın Fars Haber Ajansı suikastin 3 dakika sürdüğünü yazdı.

İran'ın başkenti Tahran'daki İranlı bilim insanı ve nükleer programın mimarlarından Muhsin Fahrizade'nin uğradı ve dünyayı sarsan suikast ile ilgili yeni detaylar yer aldı. İran medyası tarafından suikaste yönelik yayınlanan haberlerde çelişkiler de dikkat çekti.

KAMYON ARKASINA YERLEŞTİRİLMİŞ MAKİNELİ TÜFEK DETAYI

Devrim Muhafızları Ordusu’na yakın Fars Haber Ajansı, saldırının, herhangi bir insan faktörü olmadan olay yerine yaklaşık 150 metre uzaklıkta park edilen bir kamyonetin arakasına monte edilmiş uzaktan kontrollü makineli tüfekle gerçekleştirildiğini öne sürdü.

SUİKASTİN SÜRESİ 3 DAKİKA

Ajans, zırhlı araçta olan Fahrizade’nin araçtan indiğinde makineli tüfekle vurulduğunu duyurdu. Saldırının toplam 3 dakika sürdüğü, eylem sonunda kamyonetin infilak ettirildiği aktarıldı. Olayda kullanılan kamyonetin 29 Ekim’de yurt dışına çıktığı belirtildi. Daha önce İran medyasına çıkan haberlerde suikast olayında saldırganlarla koruma ekibi arasında çatışma yaşandığı belirtilmişti.

 

Fahrizade'ye 3 dakikada infaz ile ilgili etiketler İran nükleer fahrizade suikast
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.