Fahrettin Altun'dan "Berat Albayrak" açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberi kulisleri hareketlendirdi. Gazete, Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifa ettiğini, yerine Berat Albayrak'ın yeniden göreve geleceğini öne sürdü. Bu habere İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan jet yanıt geldi..

 Daha önce pekçok gerçeği yansıtmayan iddia nedeniyle tekzip yayımlamak zorunda kalan Cumhuriyet Gazetesi yine çok tartışılan bir haber ile gündemde.

Cumhuriyet bugün Selda Güneysu imzalı bir haber ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “dövizdeki hızlı artış, TL’deki değer kaybı, Hazine’ye dışardan kaynak aktarımında yaşanan zorluklar’’ gibi nedenlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğunu öne sürdü.

Habere, Erdoğan’ın bu istifayı “şimdilik kabul etmediği” de not düşüldü. Ancak Elvan’ın yerine Berat Albayrak’ın yeniden göreve getirileceği iddiası da ortaya atıldı. 

Haber metninde şu ifadelere yer verildi;

"Kulislerde, Erdoğan’ın Albayrak’ı bir kez daha Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getireceği konuşuluyor. Albayrak’ın adı AKP’nin mart ayında gerçekleştirdiği olağan kurultayı öncesinde de öne çıkmıştı. O dönem Albayrak’ın, kurultaydan sonra ya kabinede ya da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görev alabileceği dillendirilmişti. Bununla birlikte AKP kulislerinde Nureddin Nebati’nin stratejik karar alma süreçlerinde kimi zaman “Bakan Elvan’dan daha aktif olduğu” da belirtiliyor. Birkaç ay önce eski bakan Berat Albayrak ile Nebati’nin İstanbul Süleymaniye’deki görüşmesinde kamuoyuna yansıyan fotoğrafı anımsatılıyor. Elvan’ın daha önce “Nebati’yi görevden almak istediği ancak başarılı olamadığına” dikkat çekilirken, Elvan’ın görevden el çektirilmesi durumunda yerine gelebilecekbir diğer ismin de Albayrak’a yakınlığı bilinen Nebati olduğu ifade ediliyor. Nebati’nin bakan olması durumunda da “Albayrak’ın, bakanlığın perde gerisindeki yetkili ismi olacağı” kaydediliyor. "

İLETİŞİM'DEN JET YALANLAMA

Diğer yandan, Cumhuriyet'in bu haberine İletişim Başkanlığından jet yanıt geldi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile haberi yalanlarken, Cumhuriyet'e çok sert sözlerle yüklendi.

Altun açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan görevinin başındadır.

Aşağıdaki sözde haber yalandır.

Hangi gerekçeyle olursa olsun böylesi mesnetsiz haberlerle sahte gündemler oluşturmaya çalışmak kötülüktür.

Bu sözde habere konu ettiğiniz insanlara ve kamuoyuna özür borçlusunuz!"

Fahrettin Altun'dan "Berat Albayrak" açıklaması ile ilgili etiketler Berat Albayrak Fahrettin Altun Lütfi Elvan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.