Fahiş zamlar inmedi, tüketiciler zincir marketleri boykot etme çağrısı yaptı

Doların 18 TL seviyesinden 10-11 TL seviyesine düşmesine karşın son dönemde yaptıkları zamları geri çekme girişiminde bulunmayan zincir marketlere tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüketiciler 5 büyük zincir marketi 2022'nin ilk haftası boykot etme kararı aldı.

Dolar kurundaki spekülatif yükselişler sırasında birbiri ardına fahiş fiyat artışları yapan zincir market firmaları, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazanmasına rağmen ürünlerin ücretlerinde indirime gitmeyince vatandaşlar isyan etti.

Fahiş zamlar inmedi, tüketiciler zincir marketleri boykot etme çağrısı yaptı

Sosyal medyada boykot çağrısı yapan kullanıcılar, gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde yaptıkları fahiş artırımlardan geri adım atmayan Migros, Carrefoursa, BİM, Şok ve A101 zincir marketlerden 1-5 Ocak 2022 tarihleri arasında alışveriş yapmama çağrısında bulundu.

Çağrıda; "Zam üstüne zam yapan zincir marketleri tam 5 gün net şekilde boykot ederek cebimizi kurtarmalıyız. Hayatınızıda sadece ve sadece 5 gün sabredin ve inanın. Kendinizi ve paranızı kurtarın." denildi.

Twitter'da Dev Boykot olarak yayılan boykot çağrısı çok sayıda kullanıcıdan destek gördü. Zincir marketlerin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği ise halen bilinmiyor.

 

Fahiş zamlar inmedi, tüketiciler zincir marketleri boykot etme çağrısı yaptı ile ilgili etiketler BİM A101 Migros boykot fahiş zamlar şok carrefoursa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.