Facebook'un yeni adı Meta ne anlama geliyor? Sosyal medya devi Facebook adını neden değiştirdi?

Facebook tarihi bir adım attı. Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı olan Facebook adını değiştireceğini duyurdu. Whatsapp, instagram ve Messenger'ıu bünyesinde bulunduran şirket sosyal medyanın en çok kullanılan platformu olmuştu. Peki Facebook'un yeni adı Meta ne anlama geliyor? Facebook adını neden değiştirdi?

Mark Zuckerberg, Facebook'ın adının neden değiştiğini açıkladı. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu adını değiştirdi. "Meta" olarak duyurulan Facebook'un yeni ismini şirketin sahibi Mark Zuckerberg duyurdu. İnternetin yeni formu olarak duyurulan Facebook'un yeni adı Meta ne demek? Meta ne anlama geliyor?

FACEBOOK ADINI NEDEN DEĞİŞTİRDİ?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook'un yeni adı Meta oldu. Şirket, yeni ismi ve logosunu tüm dünyaya duyurmuştu. Şirketin sahibi ve CEO'su Mark Zuckerberg, çeşitli sosyal medya uygulamalarını bünyesinde barındıran Facebook Inc. olan çatı kuruluşun yeni adının "Meta" olacağını duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa Birliği'nde (AB) 10 bin kişiyi istihdam edeceğini açıkladı.

Facebook'un internet sitesinde yapılan açıklamada, kolektif sanal paylaşım alanı olarak adlandırılan ve yeni nesil internetin bir parçası olan "Metaverse" bünyesinde AB ülkelerinde 10 bin kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Facebook'un yeni adı Meta ne anlama geliyor? Sosyal medya devi Facebook adını neden değiştirdi?

Birlikte yeni işe alınacak yüksek vasıflı çalışanların, geleceğin internetinin genişlemesini sağlayacak "Metaverse"nin oluşumuna katkı yapacağının belirtildiği açıklamada, söz konusu yatırımın, "Avrupa teknoloji sektörünün gücüne ve Avrupa teknoloji yeteneğinin potansiyeline" yönelik bir güven olduğu vurgulandı.

Facebook yöneticileri, "Metaverse"i insanların oyun oynarken ya da araştırma yaparken birlikteymiş gibi hissedebilecekleri bir ortam olarak ifade ediyor.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg de uygulamayı, "Cep telefonlarımızdan ya da ekranımızdan bakabileceğimiz değil, parçası olabileceğimiz, içine girebileceğimiz bir internet" olarak tanımlıyor.


FACEBOOK'UN YENİ ADI META NE DEMEK?

Facebook'un yeni adı Meta ne anlama geliyor? Sosyal medya devi Facebook adını neden değiştirdi? ile ilgili etiketler Facebook facebook adını neden değiştirdi facebook yeni ismi meta ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.