Facebook’un kripto para girişimi ‘Diem’ hayal kırıklığına neden oldu: Proje satışa çıkıyor

Facebook’un patron Mark Zuckerberg’in 2019 yılında ‘Libra’ adıyla duyurduğu ve sonrasında ‘Diem’ olarak değişen kripto para girişiminin satışa çıkarıldığı iddia edildi. ABD Kongresi’nde de tartışmalara neden olan projenin satışı için bankalarla görüşmelerin başladığı öğrenildi.

Çatı şirketinin adını Meta olarak değiştiren Faceook’un 2019 yılında duyurduğu kripto para girişimi Diem’in askıya alınarak yatırımcılara geri ödeme yapmayı planladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bloomberg’de yer alan habere göre ilk olarak ‘Libra’ adıyla duyurulan kripto para biriminin beklenen etkiyi yaratamadığı için projenin askıya alındığı belirtiliyor. Haberde yar alan bilgilere göre, kripto para birimini gerçekleştiren grup, elde kalan varlıkların satışı için bankalarla görüşüyor.

ALICI BULUNMASI KESİN DEĞİL

Potansiyel alıcıların Diem’in fikri mülkiyet haklarına nasıl değer biçeceği belli olmamakla birlikte kaynaklar görüşmelerin daha erken safhada olduğunu ve Diem’in bir alıcı bulmasının kesin olmadığını belirtiyorlar.

Meta girişimin üçte birine sahipken geri kalan kısmı girişime yatırım yapan sermaye risk firmaları, teknoloji firmalarından oluştuğu belirtiliyor.

ZUCKENBERG, DİEM’I ABD KONGRESİ’NDE SAVUNMUŞTU

O dönemki Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in Kongre'ye proje hakkında açıklamalarda bulunması için ifade vermesi için çağrılması sonrası bazı ortaklar projeyi terk etmiş ve ismi Diem olarak değiştirilmişti.

Bunun ardından Diem’in hedefleri küçültüldü ve kurucusu David Marcus geçtiğimiz yıl Meta’dan ayrıldı. Grup, Diem işlemleri için Silvergate Capital Corp. ile görüşmüş fakat Fed’in bu konuya direnç göstermesi projeye son darbeyi vurmuştu.

Diem Mayıs ayında yaptığı açıklamada dolara endeksli bir sabit dijital para olan Diem USD’nin işlemlerinin Silvergate Bank tarafından gerçekleştirileceğini belirtmişti. Diem’in avukatları ve düzenleyici kurumlar arasında gerçekleştirilen bir çok görüşme sonrası FED geçtiğimiz yıl Silvergate’e kurumun bu uygulamaya sıcak bakmadığını ve izin çıkarma konusunda güvence veremeyeceğini belirtimişti.

Otoriteden beklenen yeşil ışığın çıkmaması sonrası kendini güvende hissetmeyen Silvergate yeni varlıkla ilgili herhangi bir işlem yapmak istememiş ve Diem girişimi bir kripto paraya dönüşememişti.

Son günlerde Zuckerberg'in Diem projesinin hayal kırıklığı yarattığı ve projenin sona ereceği yönünde haberler çıkmıştı.

Facebook’un kripto para girişimi ‘Diem’ hayal kırıklığına neden oldu: Proje satışa çıkıyor ile ilgili etiketler Facebook Meta diem libra satış
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.