Facebook'un 18 yıllık tarihinde ilk kez oldu: Mark Zuckerberg TikTok'u suçladı

Sosyal medyanın en büyük platformlarından Facebook büyük bir şok yaşıyor. Dev şirket, 18 yıllık tarihinde ilk kez günlük kullanıcı sayısında düşüş yaşadı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg ise yaptığı açıklamada kullancıların son dönemde TikTok'u tercih ettiğini belirterek, rekabet için büyük yatırım yaptıklarını söyledi.

Sosyal medyanın en önemli platformlarından Facebook 18 yıllık tarhinde ilk kez günlük kullanıcı sayısında düşüş yaşadı. Facebook'un çatı kuruluşu Meta'nın açıkladığı verilere göre, 2021 yılının son çeyreğinde günlük kullanıcı sayısı 500 bin düşüşle 1.93 milyara geldi. Günlük kullanıcı sayısındaki en sert düşüş Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde görüldü. Günlük kullanıcı sayısındaki düşüşün şirketin ürününün küresel olarak doymuş olduğunu ve mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcı eklemeye yönelik uzun arayışının zirveye ulaştığını gösterdiği belirtiliyor.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Facebook'tan gelen son açıklama ile birlikte Meta'nın hisseleri borsada yüzde 20 değer kaybederek 249 dolara geldi.

Facebook'un son dönemde farklı davalarla mücadele etmesi, dev şirketin metaverse evrenine odaklanmayı tercih etmesi ve en büyük rakip olarak görülen TikTok'un yaşadığı büyük sıçrama, dev şirketin birden fazla cephede mücadele etmek zorunda kaldığını gösteriyor.

İMAJI DÜZELTMEK İÇİN DONANIM GELİŞTİRMEYİ HEDEFE KOYDULAR

Yöneticiler, şirketin donanıma odaklanarak kendisini yeniden icat edebileceğini ve bunu yaparak şirketin politik sorunlarından uzaklaşacağını umuyor. Geçen yıl bir muhbir tarafından ortaya çıkarılan on binlerce dahili Facebook belgesi, toplumsal kutuplaşmayı hızlandırdığını ve algoritmalarının yanlış bilgileri güçlendirdiğini ve şiddet içeren grupların platformda örgütlenmesine yardımcı olduğunu ortaya koydu. Facebook ortta çıkan belgeler sonrası ABD'de büyük bir dava süreciyle karşı karşıya kaldı. Öte yanan CEO Mark Zuckerberg'in 2019 yılında duyurduğu kripto para projesi de kapatıldı.

ZUCKERBERG HEDEDİNE TİKTOK'U KOYDU

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin karşı karşıya olduğu son durumla ilgili yaptığı açıklamada hedefine TikTok'u koydu. Son dönemde hızla büyüyen TikTok ile rekabet edebilmek için özellikle Reels uygulamasına büyük yatırım yaptıklarını belirten Zuckerberg, "İnsanların zaman geçirmek konusunda birçok alternatifi var ve TikTok gibi uygulamalar çok hızlı büyüyor" dedi. Zuckerberg'in açıklamalarında özellikle TikTok ile rekabetin altını çizmesi, dev şirkete yönellik 'tekelleşme' suçlamalarına karşı bir yanıt olarak da algılanıyor.

Facebook'un 18 yıllık tarihinde ilk kez oldu: Mark Zuckerberg TikTok'u suçladı ile ilgili etiketler Facebook Mark Zuckerberg kullanıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.