Facebook'ta yorum beğenenler dikkat!

İsviçre’de bir Facebook kullanıcısı, dünyada ilk kez bir yorumu beğenmesi sebebiyle para cezasına çarptırıldı.

İsviçre mahkemesi ise emsal niteliğinde bir karar alarak yorumları yazanların yanı sıra bu yorumları beğenen kişiye de para cezası verdi. Bu yorumları beğenen kişinin yapılan hakaretleri de onayladığına kanaat getiren mahkeme, söz konusu Facebook kullanıcısının 4 bin İsviçre frangı (yaklaşık 14 bin 500 TL) ödemesine hükmetti.

er_yrtre

Zürih Bölge Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, "45 yaşındaki sanık, hayvan hakları savunucusu Erwin Kessler hakkında üçüncü şahısların yaptığı yanıltıcı ve kışkırtıcı sosyal medya yorumlarını beğenerek, açık bir şekilde münasebetsiz yorumları desteklemiş ve bu yorumları kendine ait hale getirmiştir" denildi.

erteryrt

Sanığın temyize gitme hakkı bulunurken, İsviçre, mahkemenin verdiği bu kararla birlikte sosyal medyadaki ‘beğeniler’ üzerinden ceza uygulayan ilk ülke oldu.

Facebook'ta yorum beğenenler dikkat! ile ilgili etiketler Facebook Ceza yorum beğeni
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.