Facebook'ta devrim niteliğinde değişim başlıyor! İşte tarihi

Sosyal medya platformu Facebook'ta değişim başlıyor. Facebook'ta bilgilerde belirtilen cinsel yönelim, siyasi görüş, din ve adres bilgileri kaldırılacak. Peki neden kaldırılıyor? Ne zaman kaldırılacak? İşte tarihi...

Geçtiğimiz günlerde Facebook ve Instagram kurucusu Meta tarafından işten çıkarılma konusu gündeme gelmişti. Şimdi de toplamda 11 bine yakın çalışanın çıkarıldığı platformlardan biri olan Facebook'ta yapılacak olan değişim gündeme geldi. 

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook'ta artık direkt olarak inancınız, cinsel yöneliminiz, adresiniz ve siyasi ideolojiniz hakkında bilgiler gözükmeyecek. Profilinize bakanların sizin hakkında bilmenizi isteyeceği bilgileri görmemesinin sebebi ne ? Facebook neden böyle bir karar aldı?

Facebook'un böyle bir karar alması, Matt Navarra tarafından paylaşılan bir Twitter iletisine göre dini inanışın ve cinsel yönelimin gizliliğine öncelik verdiği gözüküyor.

Facebook'un sadece bu 2 alanı ortadan kaldıracağı ifade edilse de TechCrunch Editörü Aisha Malik kendisine bir Facebook yetkilisinin ulaştığını ve ona şu sözleri sarf ettiğini belirtti:

"Bu değişikliğin arkasındaki neden Facebook'un kullanımını kolaylaştırmak. Gezinmeyi ve kullanımı kolaylaştırma çabalarımızın bir parçası olarak cinsel yönelim, dini görüş, siyasi görüş ve adres gibi önemli olan bilgi alanlarını kaldırıyoruz."

"Bu alanlara kendi bilgilerini ekleyen kişilere bu alanların kaldırılacağını belirten bildirimler gönderiyoruz. Bu değişiklik hiç kimsenin kendisiyle ilgili olan bu bilgileri Facebook'un başka bir yerinde paylaşma özgürlüğünü engellemeyecek. Herkes bu bilgileri kendi profilinde yazıyla, videoyla veya fotoğrafla paylaşabilir."

Düzenleme ne zaman gelecek?

Bu düzenleme 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

Facebook'ta devrim niteliğinde değişim başlıyor! İşte tarihi ile ilgili etiketler Facebook
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.