Facebook İslam düşmanı grubun sayfasını kapattı...

Facebook, İngiltere'de İslam karşıtı aşırı sağcı Britain First grubunun sayfası ve lideri Paul Golding ile yardımcısı Jayda Fransen'in kullanıcı hesaplarını kapattı.

İngiltere'de aşırı sağcı "Britain First" grubunun lideri Paul Golding ile yardımcısı Jayda Fransen İslam karşıtı söylemleriyle biliniyor.

Facebook, paylaşımlarıyla standartları sürekli ihlal eden ırkçı grubun hesaplarıyla ilgili harekete geçti. Şirketin uyarılarını dikkate almamasının ardından hesapları iptal etti.

Facebook'tan gelen açıklama ırk, din, cinsiyet ve diğer karakteristik özellikler temelinde insanlara yönelik nefret dolu paylaşımlarla ilgili her zaman harekete geçildiği yönünde. Şirket tüm fikirlere açık bir platform olduğunu, siyasi görüşlerin ise nefret olmadan söylenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

MAY'DEN FACEBOOK'UN HAREKETİNE DESTEK

İngiltere Başbakanı Theresa May de gelişmelerle ilgili parlamentoda konuştu.

Facebook'un kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. May, diğer teknoloji ve internet şirketlerinin de benzer adımları atmasını umduğunu söyledi.

TRUMP'UN İSLAMOFOBİK PAYLAŞIMI

ABD Başkanı Donald Trump, geçen kasımda Twitter hesabından Fransen'in yayınladığı 3 İslamofobik videoyu yaklaşık 45 milyon takipçisiyle paylaşmıştı.

Fransen de videolarını Twitter hesabından paylaşan Trump'a teşekkür etmiş ve "Hapse atılmadan önce bana yardım etmenizi, müdahalede bulunmanızı istiyorum." sözleriyle Trump'tan yardım istemişti.

Facebook İslam düşmanı grubun sayfasını kapattı... ile ilgili etiketler Facebook britain first hesabı kapatıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.