Facebook Eski Günlerini Arıyor! Yeni Adıyla Meta'nın Geleceğini Eski Çalışan Açıkladı

Facebook ya da yeni adıyla Meta zor günler yaşıyor. Facebook hisselerinin tavan yapması ve endişe veren geleceğini eski çalışan yorumladı. Nikita Bier, sosyal medya hesabından Facebook'un son durumunu açıkladı.

2021 yılını fırtınalı geçiren Facebook son aylarda yaptığı isim değşikliği ile kendini yeniden tanımlamıştı. Geçirilen zor zamanları arkada bırakmak isteyen teknoloji devi adını Meta olarak değiştirmişti. Ancak şirketten gelen haberler son durumun hiç de iç açıcı olmadığını gösteriyor.

Facebook Küçüldü

Kullanıcı sayısındaki artışı duran Facebook, hisse yönünden de çakıldı. 200 milyar dolarlık bir kaybı olan teknoloji firmasının geçirdiği zor dönemi eski bir çalışanı yporumladı.

AppStore'de fırtınalar estiren To Be Honest uygulamasını satın alan ancak kısa bir süre sonra kullanıma kapatan Facebook'un bu kötü gidişini to be honest'in patronu Nikita Bier yorumladı:

Facebook Eski Günlerini Arıyor! Yeni Adıyla Meta'nın Geleceğini Eski Çalışan Açıkladı

TikTok Facebook'u Geçti

Nikita Bier, Meta'nın kullanıcı sayısındaki azalmanın TikTok uygulamasının varlığına bağladı. Kullanıcı sayısındaki artış duran Meta kullanıcılarınık TikTok'a kaptırdı.

Bier, Apple ve Facebook arasında tartışmalara neden olan reklam hedefleme yeteneğinden bahsediyor. Bu konuda Facebook da açıklamalarda bulunarak Apple’ı kötü bir çeyreğin ardından suçladı. Meta, iPhone gizlilik değişikliklerinin 10 milyar dolara mâl olacağını söyledi.

Facebook Eski Günlerini Arıyor! Yeni Adıyla Meta'nın Geleceğini Eski Çalışan Açıkladı - Resim : 2

Nisan 2021’de Apple, iPhone kullanıcılarının hangi uygulamaların diğer uygulamalardaki davranışlarını izlemelerine izin verileceğini seçmelerini sağladı. Sonuç olarak, kullanıcıların büyük çoğunluğu, Meta CFO’su David Wehner’in Facebook’un reklam gelirine zarar verdiğini söylediği bu seçeneği devre dışı bıraktı.

Metaverse İçin Beklemeli

Bier, Meta'nın Metaverse atağı için daha uzun bir zaman beklemesi gerekitğnin altını çizdi. Moda sözcüğe dönüşen Metaverse'ün kitlesel bir şekilde benimsenebilmesi için en az 10 yıl gerektiğini altını çizid.

Facebook Eski Günlerini Arıyor! Yeni Adıyla Meta'nın Geleceğini Eski Çalışan Açıkladı ile ilgili etiketler Facebook Meta
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.