Facebook devlet televizyonunun hesabını kapattı

Twitter'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını süresiz askıya almasından sonra bu uygulama diğer sosyal medya platformlarına da sıçradı. Her iki lafın sonucunu ifade özgürlüğüne getiren sosyal medyanın önde gelen şirketlerinden Facebook, İran devlet televizyonunun hesabını "Sosyal medya platformunu kullanmaya uygun değil" diyerek kapattı.

Kullanıcılar özgürce kendilerini ifade edebilsin diye kuruldukları iddiası ile milyarlarca insanın güvenini kazan sosyal medya devleri şimdi bu gücü "istemedikleri, beğenmedikleri ya da görüşleri ile uyuşmadıkları" kim varsa hesabını kapatmaya başladı. 

Twitter 6 Ocak'taki Kongre baskını sonrasında ABD Başkanı Donald Trump'ın önce paylaşımlarını sansürlemiş, sonra da sınırsız süreyle askıya almıştı. Hatta bununla da yetinmemiş taklit hesapları bile kapatmıştı. Twitter'ın yolundan giden ABD merkezli diğer şirketlerde Twitter'ın izinden gitmişti. 

ABD Başkanı'nın bile sesini kısan sosyal medya platformlarının yargısız infazlarının yayılacağını gösteren yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Bünyesinde WhatsApp ve Instagram'ı da barından ABD merkezli sosyal medya kuruluşu Facebook, İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin hesabını, "sosyal medya platformunu kullanmaya uygun olmadığını" gerekçe göstererek kapattı.

Açıkça Facebook'un sansür uyguladığı Press TV, uylgulama sonrasında, "İran'ın uluslararası İngilizce haber ağının, sosyal medya platformunu kullanmaya uygun olmadığını iddia eden Facebook, Press TV'nin yaklaşık 4 milyon takipçili hesabını devre dışı bıraktı." açıklamasında bulundu.

Haberde, Facebook'un, kararın "nihai" olduğuna dair Press TV'yi bilgilendirdiği de belirtildi.

Facebook'un ayrıca, "güvenlik" nedenleriyle ek bir bildirimde bulunmayacağını ilettiği de vurgulandı. 

Facebook devlet televizyonunun hesabını kapattı ile ilgili etiketler Facebook İran Trump Twitter Instagram WhatsApp press tv
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.