F1’in efsanevi ismi Flavio Briatore koronavirüse yakalandı

Formula 1'de Benetton ve Renault'un takım patronluğunu yapan unutulmaz isim Flavio Briatore İtalya'da koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra hastaneye kaldırıldı. İtalyan ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre 70 yaşındaki Briatore'nin durumu ciddi.

İtalyan L’Espresso dergisinde ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre 70 yaşındaki spor ve iş insanının durumu oldukça kritik. Motorsport’un haberinde ise Briatore’nin hastalığının, kendisinin Porto Cervo’da bulunan ve salgının yayılma merkezlerinden biri olarak görülen gece kulübünün kapatılmasıyla ortaya çıkan tartışmalar sonrasında ortaya çıktığı ileri sürüldü.

VIP İSİMLERLE FUTBOL MAÇI

Kulübün 60’a yakın çalışanının kısa bir süre önce pozitif test sonucu verdikleri ortaya çıkmasına rağmen, Briatore’nin; koronavirüs testi pozitif çıkan Bologna teknik direktörü Sinisa Mihajlovic’in de aralarında bulunduğu VIP isimler ile beraber futbol maçı yaptığı biliniyor.

Gece kulübü ve restoran işletmelerini büyütmeye yönelik işler yapan Briatore, salgının yayılmasını önlemek adına gece kulüplerinin yeniden kapatılmasıyla ilgili olarak “Hayatlarında hiçbir şey yapmamış olan insanların bir ekonomiyi katletmesi kalbimi kırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

SCHUMACHER VE  ALANSO'NUN YARDIM MELEĞİ

Briatore, Michael Schumacher ve Fernando Alonso’nun kariyerlerinin ilk şampiyonluklarını almalarında kendilerine yardımcı oldu. 1994 ve 1995 yıllarında Schumacher ile Benetton’da şampiyonluğa ulaşan Briatore, Alonso’nun 2005 ve 2006’da aldığı iki şampiyonlukta İspanyol pilota yardımcı olmuştu.

Deneyimli isim; 2008 Singapur Grand Prix’sinde Alonso’nun yarışı kazanması için Nelson Piquet Jr’a kaza yapma talimatı vermiş ve böylece şike yapmaktan dolayı ömür boyu FIA organizasyonlarından men edilmişti. Briatore, dosyayı temyize götürdü ve temyizde cezasını kaldırttı ancak o günden beri Briatore’nin F1’e resmi bir geri dönüş yapma isteği bulunmamakta.

F1’in efsanevi ismi Flavio Briatore koronavirüse yakalandı ile ilgili etiketler Formula 1 Korona Flavio Briatore covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.