F-35’lerde yeni gelişme! Hava Kuvvetleri nasıl yapılanacak, harekat konseptleri nasıl olacak?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı....

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Suriye-Irak tezkeresi tartışmaları, Millet İttifakı'ndaki tezkere çatlağı, Türkiye’den ABD’ye F-35ler için üç ayrı teklif ve Türk Hava Kuvvetleri'nin yeni yapılanması ile 5 dev markete ‘organize fiyat artışı’ için rekor ceza masaya yatırıldı.

"TÜRKİYE TERÖRÜ KAYNAĞINDA BULUP YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Metehan Demir, "Yabancı askerler başlığı açılabilir. Daha önceki tezkerelerde de vardı. Türkiye'deki konjonktürler çerçevesinde bu tartışmaların önünü kesmek için muğlaklığı giderilebilir. Suriye Mili Ordusu'nun olluğu belirtilebilirdi. Ancak onları da Türkiye eğitiyor. Bu tezkeredeki yabancı askerler ifadesinden, Fransız, Alman, Amerikalı, İngilizlerin terörle mücadelede Türkiye'nin yanında yer alacağını kesinlikle düşünmüyorum. Tezkere Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından hayati öneme sahip. Tezkerenin kabul edilmemesi ve düşmesiyle birlikte Türkiye oradaki tüm kazanımlarından geri atmak durumunda kalır. Suriye ve Irak'ı boşaltabilir. Buradaki mesele Türkiye terörü kaynağında bulup yok etmeye çalışıyor.

"TÜRK HAVA KUVVETLERİ 2030-2040 YILLARI ARASINDA ODAKLANMIŞ ÇOK KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE"

F-35 projesi aksiliğe uğramasaydı Türkiye F-16 projesini yavaş yavaş F-35'lere döndürecek, 2030'a kadar bu alt yapıyı yerleştirecekti. Türkiye mevcut jeostratejik ihtiyaçlarına göre hangi uçağı alacağına karar vermeli. Türkiye'nin Patriotları alamadığı için S-400'leri alması yanlış bir karar değildi. Bu uçakların altına takılacak mühimmat ve akıllı füze sistemlerini kendimiz yapmamız gerekiyor. Türk Hava Kuvvetleri 2030-2040 arasına odaklanmış çok kapsamlı bir çalışma içerisinde. Milli Muharip Uçaklarının ilk prototipini 2028-2035 arası bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

F-35’lerde yeni gelişme! Hava Kuvvetleri nasıl yapılanacak, harekat konseptleri nasıl olacak? ile ilgili etiketler Metehan Demir ABD F-35 metehan demir ile gündem türk hava kuvvetleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.