Ezidilerin ruhani lideri 'Baba Şeyh' vefat etti

Ezidi Yüksek Ruhani Meclisi Üyesi Baba Şeyh vefat etti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığı Ezidi İşleri Dairesi Başkanı Hayri Bozani'nin ölümünü açıkladığı 87 yaşındaki, Ezidilerin ruhani lideri Baba Şeyh bir süredir böbreklerindeki rahatsızlık dolayısı ile tedavi görüyordu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırları içinde yaşayan Ezidilerin ruhani lideri Baba Şeyh ismi ile tanınan Şeyh Xirto Hacı İsmail, 87 yaşında vefat eti.

Baba Şeyh'in ölümünü IKBY Diyanet İşleri Bakanlığı Ezidi İşleri Dairesi Başkanı Hayri Bozani açıkladı.

Bozani, “Baba Şeyh’in vefatı, Ezidi Yüksek Ruhani Meclisi ve Ezidi inanç sisteminde büyük bir boşluk doğuracaktır” ifadesini kullandı.

Ezidilerin ruhani lideri 'Baba Şeyh' vefat etti

Rûdaw’a konuşan Dohuk Ezidi İşleri Genel Müdürü Cafer Simo ise Baba Şeyh’in bir süredir böbreklerinden rahatsız olduğunu ve bu nedenle hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Simo, Baba Şeyh’in Duhok’tan sonra Erbil’deki Serdem Hastanesi’ne kaldırıldığını ve burada vefat ettiğini belirtti.

87 yaşında vefat eden 'Baba Şeyh' namı ile tanınan Şeyh Xirto Hacı İsmail, başkanı ile birlikte beş kişiden oluşan Ezidi Yüksek Ruhani Meclisi üyeleri aranısdaydı.

Baba Şeyh’in özellikle DEAŞ tarafından kaçırılan kadın ve kızların kurtarılması ile sonraki yaşamlarına ilişkin dini kararlarda büyük etkisi olmuştu. 

Ezidilerin ruhani lideri 'Baba Şeyh' vefat etti ile ilgili etiketler Irak Erbil Baba Şeyh Ezidi IKBY dohuk ruhani lider
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.