Ezhel, Türkçe rapin yeşerdiği topraklarda!

Son zamanların en gözde rap sanatçısı Ezhel, Red Bull Music Berlin Stüdyoları'nda bir kayıt gerçekleştirdi.

İlk albümü Müptezhel ile kelimenin tam manasıyla son yılların en sansasyonel müzisyenlerinden biri oldu Ezhel. Ülkede ilk kez hakkı verilerek trap yapılıyordu. Yüzü gözü dövme içinde "marjinal" bir karakter gibi görünse de gerçekçi ve sokak diline hakimdi. Onu sadece tüm dünyayı etkisine alan trap rüzgarı değil, yalın ve hesapsız sözleri de meşhur etti.

Üstelik kendini anlattıkça fazlası çıkıyordu, gitar ve bağlama gibi türlü enstrüman çalıyor, hem Anadolu bozlağından hem reggae gibi siyahi müziklerden etkileniyordu. Ama gönlünde yatan aslan belli, hip hop kültürü ve rap müzik.

ANKARA AYAZINA BENZETTİ

Red Bull Ezhel'i aldı, Türkiye'den kilometrelerce uzakta Türkçe rap'in yeşerdiği topraklara, Berlin'e götürdü. Bu hem onu besleyen hip hop kültürünün temeline inmek demekti, hem de geniş imkanlara sahip bir stüdyoda kayıt yapma fırsatıydı. Ankara ayazına benzettiği Berlin'de ve Kreuzberg sokaklarında olmak ilham vericiydi onun için. Ardında bu enerjiyle, takım arkadaşları DJ Artz ve Bugy ile Red Bull Music Berlin Stüdyoları'nda bir kayıt gerçekleştirdi.

Ezhel'in Berlin izlenimleri, kayıt süreci ve videonun sonunda yer alan sürpriz bağlama performansını buradan dinleyebilirsiniz.

Ezhel, Türkçe rapin yeşerdiği topraklarda! ile ilgili etiketler Ezhel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.