Ezeli rekabet ve ebedi dostlukta öne çıkan istatistikler...

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe, 2 Ekim Pazar günü Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. İki ezeli rakip, 8 hafta sonunda ligde oynadıkları mücadelelerde dikkat çeken istatistiklere imza attılar. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbide iki takımın ilk yedi haftalık performansında sarı - lacivertli takım istatistikleriyle dikkat çekiyor.

İki ezeli rakibin Vodafone Park'ta oynayacağı mücadele öncesi Beşiktaş, yedi maçta topladığı 14 puanla dördüncü sırada bulunuyor. Ligde oynadığı yedi maçta 16 kez gol sevinci yaşayan Beşiktaş, maç başına 2,3 gol ortalamasıyla ligde maç başına en fazla gol atan ikinci takım konumunda. Bir maçı eksik Fenerbahçe ise, altı maç sonunda hanesine yazdırdığı 13 puanla altıncı sırada yer alıyor. Oynadığı altı maçta 20 gol atan sarı-lacivertliler ise maç başına 3,3 gol ortalamasıyla ligin zirvesinde bulunuyor. Maç başına isabetli şut istatistiklerinde derbiyi deplasmanda oynayacak olan Fenerbahçe, 6,5 ile maç başına 5,9 isabetli şut atan Beşiktaş'ın önünde bulunuyor.

EZELİ REKABET EDEBİ DOSTLUK

İki takımın yaptığı 357 futbol maçında en çok kazanan takım, 133 maçla Fenerbahçe'dir. Beşiktaş'ın 127 galibiyetinin olduğu ezeli rekabetin 97 maçında ise taraflar eşitliği bozamamıştır. Bu 357 maçın 297 tanesi resmi maçtır. Resmi maçlarda ise, Beşiktaş futbol takımı 109 , Fenerbahçe 105 galibiyet almıştır. Fenerbahçe futbol takımı 47 senedir, Beşiktaş futbol takımı da 32 senedir rakibini 4 ya da üstü bir farkla yenememiştir. İki takım arasındaki futbol müsabakalarında en farklı kazanan takım 6 Aralık 1958 tarihinde devre arasındaki bir hazırlık maçında 7-0'lık skorla Fenerbahçe olurken, resmi maçlarda en farklı kazanan takım ise 23 Mart 1941 tarihinde Dörtler Turnuvası'nın 3. maçında 7-1'lik skorla Beşiktaş'tır. İki takım en son 8 Mayıs 2022 tarihinde karşı karşıya geldiler. Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan maç 1-1 berabere sonuçlandı.

 

Ezeli rekabet ve ebedi dostlukta öne çıkan istatistikler... ile ilgili etiketler Süper Lig Fenerbahçe Beşiktaş vodafone park
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.