Ezan okunurken tuvalete girilir mi? Fetva Meclisi!

Günde 5 vakit okunan ezan, gönüllere huşu vermeye devam ediyor. Ancak bazen tuvalete girdiğimiz anlara denk gelen ezan, akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. Peki ezan okunurken tuvalete girilir mi?

Ezan okunurken yapılmaması gereken hareketlerden kendimizi uzakta tutmak istesek de bazen buna uymayabiliyoruz. Özellikle ezan okunurken tuvalete girilir mi sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için fetva meclisi'nden konuyla ilgili yorumu sizler için araştırdık.

Dinin direği olan namaza günde 5 vakit cami minarelerinden çağıran ezan, muhtaplarının gönüllerine değmeye devam ediyor.

Ezan okunurken sohbet yapmak veya Kur'an okumaya; vaaz ve nasihata devam  etmek caiz mi? Ezana icabetin hükmü nedir? | Sorularla İslamiyet

Fetva Meclisi'ne gelen bir soruda ezan okunurken tuvalete girilir mi konusu merak ediliyordu. Konuyla ilgili verilen fetva ise şöyle oldu;

"Ezan okunurken tuvalete girmek konunsunda sıkışmak yoksa ezanı bekleyip girmek efdal olandır"

 

Ezan okunurken tuvalete girilir mi? Fetva Meclisi! ile ilgili etiketler Süper Lig ezan okunurlen tuvalete girilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.