EYT'lilerin maaşı nasıl hesaplanacak? Uzmanlardan EYT maaş hesaplamasında o detayları paylaştı!

EYT düzenlemesinde sona gelinmesinin ardından birçok yeni detay gündeme geldi. Özellikle prim günleri ile ilgili tartışmalar dikkat çekiyor. Peki, EYT’lilerin maaş hesabı ayrı mı olacak? İşte EYT maaş hesaplaması…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yapılan yasal düzenleme Pazartesi günü Meclis’e gelmesinin ardından artık son karar bekleniyor. Yasanın Meclis’e gelmesiyle beraber özellikle prim günlerine yönelik tartışmalar da gündeme geldi.

Konuya ilişkin merak edilen detayları aktaran uzman isimler EYT’lilerin maaş hesaplamalarına dair detayları paylaştılar. Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Mynet’te yer alan habere göre EYT’lilerin ayrı maaş hesabı olacağını dair konular hakkında önemli detayları aktardı.

EYT’LİLERİN MAAŞI NASIL HESAPLANACAK?

EYT yasasında son viraja girilmesinin ardından maaş hesaplamalarının nasıl olacağı konusu da gündeme geldi. EYT düzenlemesi ile kamuoyunda oluşan ayrı maaş hesaplaması olacağına dair algının yanlış olduğu ifade edildi.

Maaş hesabının tek olacağını belirterek, EYT’liler için ayrı bir maaş hesabı, normal emekliler için ayrı bir maaş hesabı olmayacağının altını çizdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geçtiğimiz günlerde de konuya ilişkin açıklama yapılmıştı. Sosyal güvenlik sisteminde mevcut uygulamada tek bir maaş hesaplaması olduğu ve EYT’lilerin de bu yöntemle hesaplanacağı aktarıldı. Bu yönüyle EYT’lilere ayrı bir maaş hesabı olmayacak.

KADEMELİ PRİM GÜNÜ DETAYI DİKKAT ÇEKİYOR!

EYT'lilerin maaşı nasıl hesaplanacak? Uzmanlardan EYT maaş hesaplamasında o detayları paylaştı!

EYT’nin Meclis’e sunulmasının ardından birçok yeni detay da ortaya çıktı. Yasa taşlığında yaş koşulu kaldırıldı. 8 Eylül 1999’da gelen kademeli prim günlerinin devam ettiği ifade edildi. Bu konuda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Sigortalılık süresinin de kadınlarda 20 yıl ve erkeklerde 25 yıl olarak devam ettiği aktarıldı.

Daha önce 5 bin prim günü ile emekli olabilecek olanların 1999 yılında sigortaya girmiş bir erkek sigortalının 5975 gün ile emekli olabileceği ve bu nedenle kademeli prim günü uygulamasının hala devam ettiği aktarıldı. EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından merak edilen diğer birçok detayın da ortaya çıkacağı aktarılıyor.

EYT'lilerin maaşı nasıl hesaplanacak? Uzmanlardan EYT maaş hesaplamasında o detayları paylaştı! ile ilgili etiketler EYT emekli emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.