EYT'lilerde çifte maaş avantajı

Emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan düzenlemede sona gelindi. EYT’lilerin emekli olduktan çalışmalarını sağlayacak düzenlemelerle gelirleri de artacak. Bir EYT’li hem emekli maaşı hem de çalıştığı şirketteki ücretini alacak. EYT Yasa Teklifi’nin bütçe görüşmelerinin ardından Meclis Başkanlığı'na sunulması ve 2023 yılının ilk günlerinde gündeme alınması planlanıyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Düzenlemenin Meclis'te görüşüleceği tarihe bakılmaksızın, 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olması bekleniyor. Yeni yılla birlikte emekli sayısı artacak.

EYT'lilerde çifte maaş avantajı

Genç emekli sayısının artmasıyla, emekli çalışanların oranının da yükselmesi öngörülüyor.
Emeklilikte yaşa takılanların büyük çoğunluğu, çalışmaya devam etmeyi planlıyor. Sigorta sisteminin emekli çalışanlar için sağladığı avantajlar, bordroları doğrudan etkiliyor.
EYT kapsamında emekli olan ve ardından asgari ücretle çalışmaya devam edenler, mevcut asgari ücretlilerden daha çok kazanacak.

EYT'lilerde çifte maaş avantajı ile ilgili etiketler ekonomi EYT emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.