EYT'de kafa karıştıran prim açıklaması! Bakan Bilgin “tarih geri çekilemez” dedi, uzmanlar “çekilebilir” diye diretti!

EYT yasa tasarısının meclise sunulmasına günler kala EYT kapsamında olan ve prim ödemelerini borçlanma ile kapatmak isteyen vatandaşlar, yetkililerden gelen açıklamalar ile kafa karışıklığı yaşadı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik başlığı altında belirlemiş olduğu yaş, prim ödemesi ve sigortalı hizmet süresi şartlarının sağlanması durumunda ülke vatandaşı olan her birey emekli maaşı almaya hak kazanmaktadır. 3 şarta ve katsayılara bağlı olarak herkes için farklı bir emekli ödemesi çizelgesi oluşturulmakta ve vatandaşlar ilgili ödemeleri Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile almaktadır. Ancak emeklilik başlığı altında yapılan bazı ayrımlar, kişilerin emeklilik süreçlerini direkt olarak etkilemektedir. Bu noktada öne çıkan ayrımların başında ise “EYT” başlığı gelmektedir.

1999 yılında getirilmiş olan bir kanun sebebi ile prim ödemelerini ve sigortalılık sürelerini tamamlamış olmalarına rağmen yaş faktörü sebebi ile senelerdir emekli olamayan milyonlarca vatandaş bulunmaktadır. Uzun süredir yaşadıkları mağduriyetler kapsamında bu sene nihayet seslerini hükümete duyurmayı başarmış olan EYT’liler, aralık ayının başı itibari ile Meclis’e sunulması planlanan yasa tasarısı için gün sayarken yetkililerden gelen bazı açıklamalar EYT kapsamında olduğunu düşünen vatandaşların kafalarını karıştırdı.

YETKİLİLERDEN PRİM BORÇLANMASI AÇIKLAMALARI!

EYT'de kafa karıştıran prim açıklaması! Bakan Bilgin “tarih geri çekilemez” dedi, uzmanlar “çekilebilir” diye diretti!

Temmuz ayından bu yana yürütülen EYT düzenleme çalışmalarını yöneten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalar yaptı. Askerlik ve doğum borçlanmalarının EYT kapsamında değerlendirilebileceğini ancak ilgili ödemelerin yalnızca eksik prim günlerini tamamlamak adına yapılabileceğini, ödemelerin sigorta tarihini geri çekmeyeceğini belirtti.

Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra sigorta uzmanlarından da konuya ilişkin açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalara göre SSK ve Bağ- KUR kapsamında sigortalı olacak olan kişinin sigorta girişi tahinden önce borçlanma niteliği ne olur ise olsun hizmet borçlanması başlangıç tarihini geriye çekebilecekleri bilgisi kaydedildi.

“YENİ YIL GELMEDEN ÖDEYİN!”

1999 yılından önce sigorta girişi bulunan ve EYT kapsamında değerlendirilecek olan vatandaşları uyaran uzmanlar, eksik prim ödemelerini borçlanma ile kapatmak isteyen vatandaşların 2023 yılına girmeden ödemeleri yapmalarını aksi takdirde yeni yıl ile birlikte borçlanma tutarlarının da artacağını ifade etti.

EYT'de kafa karıştıran prim açıklaması! Bakan Bilgin “tarih geri çekilemez” dedi, uzmanlar “çekilebilir” diye diretti! ile ilgili etiketler EYT Vedat Bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.