EYT'de herkes bu detayı merak ediyor! EYT'liler bayramda ikramiye alacak mı?

EYT düzenlemesinin gündeme gelmesinin ardından yeni detaylar ortaya çıktı. Peki, EYT’liler bayramda ikramiye alacaklar mı? İşte EYT’de merak uyandıran o detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yapılan yasal düzenleme sonrasında milyonlarca vatandaş detayları araştırmaya başladılar. Meclis onayının beklendiği EYT düzenlemesi kapsamında ilk etapta milyonlarca kişinin emekli olması sağlanacak. Özellikle EYT’lilerin emekli promosyonu alıp almayacağı, ikramiyeler ve diğer detaylara ilişkin konular merak uyandırıyor.

EYT yasalaştıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Şubat ayı itibariyle yasalaşması beklenen EYT düzenlemesinde yer alacak kişilerin bayram ikramiyesi alıp almayacağı konusu ise merak ediliyor. Konuya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Her yıl iki defa dini bayramlarda tüm emekliler ve ilgili grupta yer alan diğer vatandaşlara ödenen emekli ikramiyelerine ilişkin henüz bir zam kararı açıklanmadı. Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde ilgililerin hesaplarına yatırılan emekli ikramiyeleri için 2023 yılında da zam beklentisi sürüyor. 1.100 TL olarak tüm emeklilerin hesaplarına gönderilen bayram ikramiyesinden yararlanmak için vatandaşların belirli şartları sağlamaları gerekmektedir.

Memur ve emekliye yüzde 30 yapılan 2023 zammı ve asgari ücret artışları göz önünde bulundurulduğunda bayram ikramiyelerinde de artış olması beklendiği ifade ediliyor. Emeklilerin bayram ikramiyelerinde zam beklentisi devam ederken henüz netlik kazanmış değil.

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

EYT'de herkes bu detayı merak ediyor! EYT'liler bayramda ikramiye alacak mı?

EYT düzenlemesi ile bu kapsamda emekli olacak kişilerin 1 Mart’ta ilk maaşlarını almaları bekleniyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başlıyor. Emeklilere ve ilgili grupta yer alan kişilere yapılan bayram ikramiyesi ödemeleri de bu kapsamda EYT’lilerin hesaplarına da geçecek. EYT’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından emeklilik hakkı ortaya çıkacak. Yaş şartına da bakılmaksızın emekli olabilecekler.

Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri EYT’lilerin hesaplarına da aktarılacak gibi görünüyor. Yasalaşma sürecinin devam ettiği EYT konusunda herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde Şubat ayında yasalaşarak Mart ayı itibariyle EYT’lilerin maaş almaya başlayabilecekleri aktarılıyor.

EYT'de herkes bu detayı merak ediyor! EYT'liler bayramda ikramiye alacak mı? ile ilgili etiketler EYT bayram Para
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.