EYT komisyonda kabul edildi! Peki, EYT ne zaman yasalaşacak, kimler EYT'den yararlanabilecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa komisyondan geçti. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT’de yeni detaylar ortaya çıktı. Peki, EYT ne zaman yasalaşacak? İşte EYT’de merak edilenler…

Türkiye’nin gündeminde uzun süredir yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yasa Meclis onayı bekliyor. İlgili yasa teklifinin 7 Şubat’ta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. İlk etapta yaklaşık 2 milyondan fazla kişiyi kapsayacak olan EYT milyonlarca kişiyi etkileyecek.

Kısa süre önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından Meclis Genel Kurulu’na gelmesi beklenen yasanın kabul edilmesi halinde birçok kişi bu ay itibariyle EYT’den yararlanmak için başvurularını yapacaklar. EYT’nin kimleri kapsayacağı konusu ve ne zaman yasalaşacağı ise merak ediliyor.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

EYT düzenlemesinin komisyondan geçmesinin ardından Genel Kurula ne zaman geleceği merak ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT konusu hakkında önemli detayları aktarmıştı. EYT düzenlemesinde gözler Meclis’e çevrilmiş duurmda.

7 Şubat 2023 Salı günü Meclis’e gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan EYT yasasının aynı gün ya da hemen ertesinde 8 Şubat itibariyle yasalaşması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından daha önce yapılan açıklamalarda Mart ayında EYT’lilerin maaşlarını alabilecekleri aktarılmıştı.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR, EYT ŞARTLARI NELER?

EYT komisyonda kabul edildi! Peki, EYT ne zaman yasalaşacak, kimler EYT'den yararlanabilecek?

Kamuoyunda EYT’liler olarak bilinene Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 8 Eylül 1999 öncesindeki uygulamada prim günü 5000 olan herkes emekli olabiliyordu. Bu tarihten sonra kadın ve erkeklerde prim gün sayısı ve yaş şartları arttı. Bu kapsamda önceki uygulamada primleri dolmasına rağmen yaş şartı ile karşılaşan kişiler tüm şartları sağlamalarına rağmen yaşı beklemek zorunda kalmışlardı. EYT yasası ile bu sorunun çözülerek yaş şartı olmadan söz konusu kişilerin emekli olmaları sağlanacak.

7 Şubat’ta Meclis’e gelmesi beklenen EYT yasasının önümüzdeki hafta içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. 2 milyon 250 bin kişinin ilk etapta EYT yasasından yararlanacak kişiler arasında yer aldığı aktarılmıştı. Gözler Meclis kararına çevrildi.

EYT komisyonda kabul edildi! Peki, EYT ne zaman yasalaşacak, kimler EYT'den yararlanabilecek? ile ilgili etiketler EYT maaş emekli emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.